Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, chtěl ybch si udělat dna testy na svuj etnický puvod ale nejsem si jistý zda jsou opravdu přesný. Ještě bych se chtěl zeptat jestli pokřivený větší nos a tmavé obočí jsou znaky arabského puvodu, ale to je jen že mě to zajimá
Znaky arabského původu to nejsou.Jsou sposty DNA testů na etnický původ,které uvádějí vysokou přesnost.Zkuste cs.dnaweekly.com/...
Když jsem si snad po třetí sedla k pc, zadala jsem do vyhledávače příjmení svého otce. Není tak běžné. Proklikala jsem se desítkami stejných jmén, o kterých jsem věděla, že v rodině o nich nikdy nepadlo slovo. Nakonec jsem se doklikala na farní úřad u kostela, kousek od v maličké vesničky, která tenkrát ani na automapě nebyla, trávila jsem tam prázdniny u stařenky. A ten zápis v matriční knize na faře byl z r. 1678 o narození syna Jiřího. Dva bratři přišli ze Sibiře a usadili se v Polomi. Já si pamatuji malé, huňaté koníky, kteří kousali, ale byli neuvěřitelně vytrvalí a silní. Lidi říkali, že předky stařečka přivezli z Ruska a celá pokolení je chovali. Jak já jsem ráda, že "naši" tenkrát šli!
Uvědomila jsem si, že vlastně moje odpověď neodpovídá na váš dotaz. Je pravdou, že přes naši zemi se odjakživa valila vojska sem a tam a tam a sem. Od severu k jihu a po čase zase opačně, od západu k východu a pak zase opačně. Po dlouhých letech zase odněkud někam A všichni plenili a znásilňovali a všude trousili své dna. Celá staletí. To ale neznamená, že se vaše babička zapomněla třeba s cyganem. dna prostě nezmizí a může stále je v každé buňce živouicí hmoty, po celá staletí. Dnes už neexistuje čistá rasa. Třeba Slovan. Vůbec nikde. Ale Slovan, všude bratra má.
Pro představu: Jestli ten "Říman" žil kolem 480 n.l., tedy těsně před rozpadem římské říše, tak je to před 1545 lety neboli 1525/25 = 62 generacemi a ten člověk byl tehdy jedním z 262 lidí, jejichž společný potomek je právě tazatel. 262 je 100 milionkrát více lidí, než kolik jich žije na Zemi dnes (~8 miliard = 8 000 miliónů) a to ani neuvažujeme fakt, že v 480 n.l. na celé Zemi žilo odhadem jen asi 220 miliónů lidí.
Jeho "římský" předek je tedy z hlediska genofondu skoro úplně nevýznamný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.