Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Glukometr, jak a kdy měřit

Od: honzinek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem, prosím o radu, kdo ví. Z jistých důvodů, které nemá cenu rozebírat, jsem si pořídil za pár stovek glukometr. Chtěl bych prostě vědět, zda mi cukr nějak nezdravě necvičí a nedělá mi to současné problémy. Jsem skoro štíhlý, stravuji se uvážlivě, ale bohužel posledních pár měsíců spíš jen procházky, rychlejší chůze.

Kdy, jak a po čem byste doporučili se změřit? Není mi to moc jasné. Stačí 3x denně před a po jídle? Moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ráno na lačno. Popřípadě tzv glykemický profil-měření hodinu před a hodinu po jídle pak ve 22:00 ; 01:00 ; 04:00. Tj 9 měření za 24 hodiny.

honzinek
hodnocení

Dík, ty noční hodnoty jsou důležité proč? Resp. proč nestačí třeba ve 22,00 a pak ráno v 6 hodin?

Ten glykemický profil vyžaduje lékař-diabetolog při léčbě inzulínem a vyčte z toho zde léčba funguje jak by měla ale toto právě stanovuje lékař a jinak pro Vás pokud to máte jen pro svoji potřebu tak je to zbytečnost a pak stačí jen ráno na lačno a pokud byste cítil nějaký příznak nedostatku-nadbytku krevního cukru!

spu

Jen doplním, že je také dobré sledovat ketony v moči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]