Nejste přihlášen/a.
Platil sem pokutu magistratu.Prisel mi dopis ze to mam zaplatit tak sem to zaplatil.Variabilni symbol tam meli predem natisknuty na slozence ale specificky tam nebyl.Byl ale uveden v dopisu.Kdyz jsem ho nedopsal na slozenku ten specificky tak prijde jim v poradku platba?Zpravu pro prijemce jsem uvedl.Kdyby jim to treba neprislo nedali by nejakej exekucni prikaz?Nebo by jeste poslali dopis?
Platba dojde v pořádku, jen bych se tam potom dostavil s tou složenkou a s tím, že jsem zaslal platbu bez specifického symbolu a chcete si ověřit jestli je vše v pořádku. Nebo jim zavolejte. Jen musíte mít ten ústřižek u sebe. Je možné že se jim podle specifického symbolu platby automaticky přiřazují a pokud tam není, zůstane platba vyset na jejich účtě, ale u vás bude veden nedoplatek. U mě v práci je to podobně, ale platby se přiřazují podle variabilního symbolu.
Lepší je hned jednat, nežli později brečet.
doplněno 07.10.10 15:35:Né že bych chtěl popisovat popsané, ale půl hodiny mi trvalo než jsem to dopsal a odeslal. Doběhla mě práce. Celý den nic a najednou fronta
Dobrý den, specifický symbol jste asi měl uvést. Magistrát může mít problém s určením platby. Možná by nebylo špatné zavolat na příslušný úřad konkrétnímu úředníkovi (viz Váš dopis) a říci jim o tom. Pro jistotu. Znáte úřady - jak není všechno dle předpisů, vyhlášek, příkazů a tak podobně.
Variabilní symbol je pro určení druhu platby (pokuta, místní poplatek, tržba apod). Specifický může být jednací číslo přestupku. Pro rychlejší spárování platby napište krátký mejlík na magistrát - kontakt jistě bude uveden v dopise - a oznamte jim, že dne . . . . jste uhradil pokutu ve výši . . . . . přiloženou složenkou. Ale na složenku jste neuvedl SS . . . . . . . A email si vytiskněte a uložte k dopisu a části potvrzené složenky.
Jistě by stačilo zavolat, ale takto budete mít písemný doklad, že jste platbu upřesnil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.