Nejste přihlášen/a.
Nevím, zda se to dělá v každé nemocnici, ale pacienta by měl operující lékař dobře proškolit. Co dělat, co nedělat, kam se obrátit dál. Hned po operaci TEP mě po týdnu přeložili přímo v areálu nemocnice na 4 týdny na rehabil. oddělení. Denně nácvik chůze, elektroléčba, bazén, cvičení, motodlaha, rotopedy...Když byla tělocvična prázdná, chodívala jsem tam si něco navíc přidat, rotoped, nebo tu "motorku." Takže nejlepší vůbec je, když pooperační rehabilitaci zajistí přímo nemocnice. I proto, že člověk se špatně pohybuje a než někam chodit či jezdit, má to všechno pěkně u nosu. I s pobytem.
Pokud tedy rehabilitaci přímo nezařídili, měli Vám dát nějaký seznam zřízení, kam se můžte přihlásit. Pokud ani to neudělali, bylo by nejlepší ptát se přímo lékařů, kteří Vás měli v práci. Protože ti vědí, kam se obrátit. Vypadá to, že si ve Vašm případě jen chtěli usnadnit práci.
Je i možnost ihned po operaci se nechat dovézt sanitkou do lázní, kde probíhá vlastně rehabilitace současně s lázeňským pobytem. Na tohle se specializují Lázně Bohdaneč, mají vynikající výsledky. Nedovedu si představit, že člověka po TEP propustí s holemi z nemocnice a poradí mu, aby si sám něco sehnal. Zkuste se s nimi domluvit, měli by to pochopit. Jaga.
Protože rehabilitace bývá hodně zaplněná, u nás v nemocnici se tořeší tak, že když má pacient už daný termín operace, zajistí si poté tu rehabilitaci s pobytem. Pak mu drží místo a nejsou problémy.
To by měl poradit lékař při propuštění z nemocnice , kam na rehabilitaci.Taky vás nevezmou nikde hned - všude se objednává a termíny nejsou nejkratší.
já tedy používala motodlahu jen v nemocnici po TEP kolene , při pobytu těch 10 dnů, pak už ne - není potřeba - je dobré chodit na kratší procházky třeba 2x denně a procvičovat doma nohu. Na webu... rehasport.cz/... je dobré cvičení .
Lázeňský pobyt je taková tečka za léčbou. Nechci být zvědavá, ale proč se lázním bráníte? Pečujete o manžela, nebo máte nějaká zvířátka? Všechno by se dalo zařídit, když se jedná o návrat ke zdraví. Po operaci máte na lázně nárok, tak proč je nevyužít? Věřte, že Vám pomohou. A mají tam nejen tu "motorku", ale i jiné dobré pomůcky.
Byla jsem měsíc v Janských lázních. Příhodné roční období - květen. Pobyt mi moc pomohl. Starali se o nás všichni opravdu dobře. A lázně jsou to tiché, žádné ejchuchů, tanečky, víno a zpěv. Chodila jsem ráda na cestopisné přednášky a na besedu s panem Radimem Uzlem. A na koncert Franty Nedvěda. Ke konci pobytu jsem už s trekovými holemi vylezla na Černou horu, dala i hřebenovou túru z Jánek do Pece /zpět autobusem/. Opravdu Vám lázeňskou péči radím, postaví Vás zase na nohy. Nebraňte se tomu, máte na lázně nárok, bezplatně. Navíc, kdybyste to měla platit sama, nestačilo by Vám určitě ani 50 tisíc. A toho se chcete vzdát? Někam se podívat, někoho nového poznat a nádavkem se ještě jaksepatří doléčit? Jaga.
Nevím, kdy Vás operovali. Proto přemýšlejte a konejte rychle. Tyto lázně se poskytují pacientům jen v době do 3 měsíců po zákroku. Aby Vám to nepropadlo, to by byla škoda. Hned bych jela za Vás, kdyby to šlo. Ta péče, strava, prostředí, to všechno má na člověka blahodárný vliv, větší, než si myslíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.