Nejste přihlášen/a.
Nehledejte paní nikoho Vy. Ať si ji najde a prověří sama, případně její rodina /děti/. Protože přijít může kdokoliv a pokud známá nebude spokojená s prací, čistotou, chováním...té pečovatelky, sveze se to po Vás, že jste jí kamarádce přihrála Vy. Cizí člověk do rodiny, to je pokaždé určitá sázka. Nechte paní, ať si někoho vybere sama, podle svého rozhodnutí. Pokud to nebude dobře, bude se pak moci hněvat jenom sama na sebe. Jaga.
Doporučuji, aby si paní nejdříve požádala o pečovatelku v nějakém pečovatelském domě. Možná se u ní zpočátku budou střídat dvě i tři. Tu nejoblíbenější může zkusit požádat o další hodiny soukromé péče. Také se od pečovetelek může dozvědět o někom, kdo by měl o soukromou péči zájem. Takto jsem třeba já kdysi pro maminku získala kontakt na paní, která pečovala jaksi "polosoukromě" přes úřad práce. Pečovatelky se navzájem znají a jistě by nedoporučily někoho nespolehlivého.
Pokud vím, tak Praha 8 vydává měsíčník(?) Osmička. Jistě jsou v něm inzeráty všeho druhu. I tam může paní zveřejnit požadavek, ale to bych brala jako poslední možnost.
Nevím, co jsou Hlídačky.cz. Ale registrace a poplatek může být jakási jistota, že tam pracují lidé prověření. Proto bych pro případ, že k někomu starému a už ne čipernému bude docházet cizí osoba, nekoukala na korunu.
Je zde zásadní a dlouhodobý problém - tuto konkrétní práci nechce vůbec nikdo dělat. Což je pochopitelné. Nicméně peníze často vyváží hodně. Pokud nabídnete dostatečnou částku, možná se někdo najde. Několik set za hodinu je však minimum. Nezapomeňte že se ty peníze musí zdanit plus soukromá pečovatelka musí platit každý měsíc zdravotní a sociální pojištění - cca 8000,- Kč + dopravu atd.
Když je ochotná si platit soukromou pečovatelku,tak by Vám nezaplatila tu pětistovku za tu registraci? Aspoň by byla prověřená a se zkušenostmi a ne jen nějaká cizí ,,holka,, z ulice.
Já si myslím, že byste měla zajít na svou radnici, na sociální odbor. Tam vám pomohou. Ta vaše známá bere příspěvky na péči? Těmi by měla práě takovou pomoc platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.