Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najit kamarádce pecovatelku

Od: aja1946® odpovědí: 11 změna:
Chce soukromou, které bude platit hodinové. Marně hledám. Když dám do vyhledávače pečovatelka Praha 8, ev.
jen Praha, vyskočí jen organizace,které to poskytují na předpis lékaře
Jediné co ještě vylezlo, jsou hlidacky.cz a tam je nutná registrace a poplatek. Děkuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nehledejte paní nikoho Vy. Ať si ji najde a prověří sama, případně její rodina /děti/. Protože přijít může kdokoliv a pokud známá nebude spokojená s prací, čistotou, chováním...té pečovatelky, sveze se to po Vás, že jste jí kamarádce přihrála Vy. Cizí člověk do rodiny, to je pokaždé určitá sázka. Nechte paní, ať si někoho vybere sama, podle svého rozhodnutí. Pokud to nebude dobře, bude se pak moci hněvat jenom sama na sebe. Jaga.

hodnocení

Kdyby měla rodinu, tak ji nepotřebuje. A nemá internet, proto potřebuji tipy a zbytek si bude telefonicky vyřizovat sama.
hodnocení

A jde jen o dočasnou pomoc.

hodnocení

5x

Doporučuji, aby si paní nejdříve požádala o pečovatelku v nějakém pečovatelském domě. Možná se u ní zpočátku budou střídat dvě i tři. Tu nejoblíbenější může zkusit požádat o další hodiny soukromé péče. Také se od pečovetelek může dozvědět o někom, kdo by měl o soukromou péči zájem. Takto jsem třeba já kdysi pro maminku získala kontakt na paní, která pečovala jaksi "polosoukromě" přes úřad práce. Pečovatelky se navzájem znají a jistě by nedoporučily někoho nespolehlivého.

Pokud vím, tak Praha 8 vydává měsíčník(?) Osmička. Jistě jsou v něm inzeráty všeho druhu. I tam může paní zveřejnit požadavek, ale to bych brala jako poslední možnost.

Nevím, co jsou Hlídačky.cz. Ale registrace a poplatek může být jakási jistota, že tam pracují lidé prověření. Proto bych pro případ, že k někomu starému a už ne čipernému bude docházet cizí osoba, nekoukala na korunu.

hodnocení

4x
No nevím, ale já bych nějakou neznámou a neprověřenou do domu nechtěl.

smode2
hodnocení

1x

Je zde zásadní a dlouhodobý problém - tuto konkrétní práci nechce vůbec nikdo dělat. Což je pochopitelné. Nicméně peníze často vyváží hodně. Pokud nabídnete dostatečnou částku, možná se někdo najde. Několik set za hodinu je však minimum. Nezapomeňte že se ty peníze musí zdanit plus soukromá pečovatelka musí platit každý měsíc zdravotní a sociální pojištění - cca 8000,- Kč + dopravu atd.

mnd®
hodnocení

1x

Když je ochotná si platit soukromou pečovatelku,tak by Vám nezaplatila tu pětistovku za tu registraci? Aspoň by byla prověřená a se zkušenostmi a ne jen nějaká cizí ,,holka,, z ulice.

hodnocení

1x

Tak jsem koukla na ty " hlídačky.cz " a přijde mi, že u nich by se vybrat dalo. Lepší prověřenou ženu. Máte tam i fotku paní, co se nabízí, pak i cenu za hodinu.

hodnocení

0x

Já si myslím, že byste měla zajít na svou radnici, na sociální odbor. Tam vám pomohou. Ta vaše známá bere příspěvky na péči? Těmi by měla práě takovou pomoc platit.

hodnocení

Ona má jeden momentalni problém, nebudete trvat dlouho, praktická jí to neuznala a chtěla to je na čas.

Aha, tak to asi nebude potřebovat Promedicus. Péče zdarma, dojíždějí do bytů. tel 800 030 303 .

Možná sem koukne někdo , kdo tu informaci využije. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]