Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na jakou platovou třídu mám nárok, když mám Bc.titul ze soc. oblasti, když základ bez VŠ vzdělání je 9.plat. třída. Jsem bez praxe v tomto druhu povolání. Také by mě zajímalo, kolik dnes cca dělá hrubá mzda soc.pracovníků v 9.třídě a o kolik by to byl rozdíl třeba v té 10? Děkuji moc
No, já vím jen, že soc.prac. - Magistr po 6 ti letech praxe má asi 15 000 hrubého. Měla jsem dojem, že je to ale devátá třída. Navíc myslím,že čím vyšší číslo třídy, tím méně peněz - čili lepší než devátá je osmá.
Dcera je soc. pracovnice v ústavu pro nevidomé, má střední školu sociální péče, Bc -specializace v pedagogice, akreditovaný kurz 200h. pro cos. zaměstnance, 5let praxe. Plat 15000hrubého + příplatek za riziko 1000kč, osobní 2500 tak 2x do roka odměna 5000kč.Práce v kanceláři-stará se o příjem a propouštění klientů, o platby, vyplácí kapesné, jezdí na šetření a doprovází klienty např. při vyřízení dokladů, stará se o vyřízení pozůstalosti pokud jde o odůmrť jinak informuje rodinu, vypisuje spousty lejster a dobrovolně-povinně se účastní všech akcí ústavu i o víkendu- obyčejně vodí nevidomé tam a zpět, zajišťuje volby v ústavu. Jezdí na různá školení pro soc. zaměstnance. Povinné očkování na žloutenku zdarma. Snad je to téměř vše. V současné době je na mateřské tak doufá, že než se vrátí budou platy lepší. Jo a ten rozdíl mezi třídami je tak 300kč. Podle legislativy soc. zaměstnanec musí mít VOŠ-soc. péče nebo alespoň BC v téže oblasti. Hodně štěstí, to není práce ale charitativní činnost!
Tak to ai dcera piska celkem dobre, ono ale zase zalezi na tom zda bydli v Aši anebo v Praglu nad Karlakem..
Všem vám děkuji. V sociálníh službách vím, že mají almužny...ale u mě by se jednalo o školské zařízení (Středisko vých.péče), tak myslím, že by to mohlo být finančně lehce zajímavější.
martinaav, záleží do jaké kolonky vás přiřadí pokud sociální zaměstnanec tak se na tabulce nepohnete, pokud ke zdravotníkům tak tam je o něco málo víc. Středisko výchovné péče vidím na to první. No a to, že máte titul z VŠ znamená jen toliko, že spĺňujete zákonné požadavky MPSV , praxe žádná a to co vás naučili ve škole bude jistě z praxí trochu jinak. Vím od dcery, ta vždy rostla když jim přišly vysokoškolačky na praxi a myslely si, že ta moudra ze školy jim bohatě stačí aby uměly jednat s postiženými klienty, o tom jak se nevidomý vodí a jak se s ním jedná neměly ani šajnu a o vyplňování papírů nevěděly už vůbec nic. Hodně štěstí, držím palce ať se vám v zaměstnání líbí ale sociální oblast opravdu není na zbohatnutí.
A co tak mimořádného umíte a jste schopna nabídnout, že se vám zdá plat 18 500 Kč almužnou? To je pro půlku národa nesplnitelný sen.
Jirko z Hané, jestliže Martina bude pracovat ve Středisku výchovné péče tak, že dokáže pomoct mladým, aby našli správný směr a cestu, tak nevidím důvod, proč by za to neměla být ohodnocena. Znám sociální pracovníky, kteří nehnou prstem a znám jiné, které bych ohodnotila mnohem výš. Takhle se přeci paušalizovat nedá.
Nezlobte se na mě, ale tohle mi přijde jako výkřik člověka, který se zlobí, že nemá víc. Možná, že nemáte jinou možnost, ale proč si to vybíjet na člověku, o kterém nevíte zhola nic?
Pokud bude Martina s VŠ, pracovat tak, že jí půjde opravdu o to, aby pomohla mladým najít správný směr, ať bere plat třeba, jako piloti, ale mně se zdá, že jí jde v prvé řadě o ten plat, a ostatní je až druhořadé. - stařenka
Je to velice rozdílné podle regionu,kde pracujete.Byla jsem také soc.pracovnice,mám sociálně právní nástavbu,ruzná školení atd.Pracovala jsem u tělesně postiženýchpráce v kanceláři,tak jak zde bylo již napsáno,mnohdy o víkendech a kulturní programy večer.Odměny ani osobní ohodnocení žádné,platová třída 6.Kdyby mě ta práce nebavila,bylo to psychicky velice náročné,nemohla bych to dělat a odešla bych za lepším výdělkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.