Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik berou sociální pracovníci?

Od: martinaav odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na jakou platovou třídu mám nárok, když mám Bc.titul ze soc. oblasti, když základ bez VŠ vzdělání je 9.plat. třída. Jsem bez praxe v tomto druhu povolání. Také by mě zajímalo, kolik dnes cca dělá hrubá mzda soc.pracovníků v 9.třídě a o kolik by to byl rozdíl třeba v té 10? Děkuji moc:)

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
Stopnuto na přání tazatelky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iu
hodnocení

0x

No, já vím jen, že soc.prac. - Magistr po 6 ti letech praxe má asi 15 000 hrubého. Měla jsem dojem, že je to ale devátá třída. Navíc myslím,že čím vyšší číslo třídy, tím méně peněz - čili lepší než devátá je osmá.

iu

Ale moment, teď jsem si vzpomněla, že jsou v tom asi nějaké příplatky,riziko apod., ale to je pár stovek.

lidus*
hodnocení

0x

Dcera je soc. pracovnice v ústavu pro nevidomé, má střední školu sociální péče, Bc -specializace v pedagogice, akreditovaný kurz 200h. pro cos. zaměstnance, 5let praxe. Plat 15000hrubého + příplatek za riziko 1000kč, osobní 2500 tak 2x do roka odměna 5000kč.Práce v kanceláři-stará se o příjem a propouštění klientů, o platby, vyplácí kapesné, jezdí na šetření a doprovází klienty např. při vyřízení dokladů, stará se o vyřízení pozůstalosti pokud jde o odůmrť jinak informuje rodinu, vypisuje spousty lejster a dobrovolně-povinně se účastní všech akcí ústavu i o víkendu- obyčejně vodí nevidomé tam a zpět, zajišťuje volby v ústavu. Jezdí na různá školení pro soc. zaměstnance. Povinné očkování na žloutenku zdarma. Snad je to téměř vše. V současné době je na mateřské tak doufá, že než se vrátí budou platy lepší. Jo a ten rozdíl mezi třídami je tak 300kč. Podle legislativy soc. zaměstnanec musí mít VOŠ-soc. péče nebo alespoň BC v téže oblasti. Hodně štěstí, to není práce ale charitativní činnost!

iu

Tak to má ještě krásné, já znám soc.prac. všechny pod 15 000 hrubého :)

Tak to ai dcera piska celkem dobre, ono ale zase zalezi na tom zda bydli v Aši anebo v Praglu nad Karlakem..

iu

Tak pozor,já mluvím o Praze. Si zase nemyslete, že si tu všichni žijem jak prasata v žitě. Praha pokud jde o životní úroveň,není ani v první desítce. ;)

martinaav
hodnocení

Všem vám děkuji. V sociálníh službách vím, že mají almužny...ale u mě by se jednalo o školské zařízení (Středisko vých.péče), tak myslím, že by to mohlo být finančně lehce zajímavější.

lidus*

martinaav, záleží do jaké kolonky vás přiřadí pokud sociální zaměstnanec tak se na tabulce nepohnete, pokud ke zdravotníkům tak tam je o něco málo víc. Středisko výchovné péče vidím na to první. No a to, že máte titul z VŠ znamená jen toliko, že spĺňujete zákonné požadavky MPSV , praxe žádná a to co vás naučili ve škole bude jistě z praxí trochu jinak. Vím od dcery, ta vždy rostla když jim přišly vysokoškolačky na praxi a myslely si, že ta moudra ze školy jim bohatě stačí aby uměly jednat s postiženými klienty, o tom jak se nevidomý vodí a jak se s ním jedná neměly ani šajnu a o vyplňování papírů nevěděly už vůbec nic. Hodně štěstí, držím palce ať se vám v zaměstnání líbí ale sociální oblast opravdu není na zbohatnutí.

jirkazhane

A co tak mimořádného umíte a jste schopna nabídnout, že se vám zdá plat 18 500 Kč almužnou? To je pro půlku národa nesplnitelný sen.

martinaav

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

marenka*

Jirko z Hané, jestliže Martina bude pracovat ve Středisku výchovné péče tak, že dokáže pomoct mladým, aby našli správný směr a cestu, tak nevidím důvod, proč by za to neměla být ohodnocena. Znám sociální pracovníky, kteří nehnou prstem a znám jiné, které bych ohodnotila mnohem výš. Takhle se přeci paušalizovat nedá. *zed*

Nezlobte se na mě, ale tohle mi přijde jako výkřik člověka, který se zlobí, že nemá víc. Možná, že nemáte jinou možnost, ale proč si to vybíjet na člověku, o kterém nevíte zhola nic? ;)

pt®

Pokud bude Martina s VŠ, pracovat tak, že jí půjde opravdu o to, aby pomohla mladým najít správný směr, ať bere plat třeba, jako piloti, ale mně se zdá, že jí jde v prvé řadě o ten plat, a ostatní je až druhořadé. - stařenka

rampepurda*
hodnocení

0x

Je to velice rozdílné podle regionu,kde pracujete.Byla jsem také soc.pracovnice,mám sociálně právní nástavbu,ruzná školení atd.Pracovala jsem u tělesně postiženýchpráce v kanceláři,tak jak zde bylo již napsáno,mnohdy o víkendech a kulturní programy večer.Odměny ani osobní ohodnocení žádné,platová třída 6.Kdyby mě ta práce nebavila,bylo to psychicky velice náročné,nemohla bych to dělat a odešla bych za lepším výdělkem.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]