Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koncem ledna se mi podařilo "uzmout" 5% terminovaný vklad u banky Creditas. Na vklad je lhůta 45 dnů, takže mohu mít peníze zatím na spořáku a peníze vložit v březnu. Je na rok.
Aktuálně úroky na spořícím účtu klesají, u Max Banky bude úrok 5.7%. Vyplatil by se spořák na následujících 12 měsíců víc, nebo úrok klesne pod 5% a tak mít začátkem příštího roku 5% na termináku bude výhodnější než spořák?
Jedná se o milion a půl a realně nemám odvahu celou částku najednou zainvestovat do nějakých akcii nebo fondů, takže v tomhle mi přijde terminák a spořák bezpečnější aneb lepší holub v hrsti...
Jsem si vědom, že nevýhoda TV jsou vázané peníze. Ale nechce se mi hledat výhodnější nabídku a neustále přesouvat. Stačí se podívat na FB Max Banky. Lidi tam kňourají, že snižili urok a přesouvají peníze do Trinity, ale ona sníží i ta Trinity akorát, že až od 1. března a sníží třeba ještě víc. 5.7% mi příjde od Maxu hodně štědrý, čekal jsem to snížení většík 5.2%
Děkuji za názory.
Jeste jsem zapomněl doplnit, že zvažují koupi garáže, která je 10 metru od mého domu na sídlišti na prodej. Ale její cena mi přijde velice nastřelená. Původní cena na začátku byla 780 tisíc, nyní spadla na 730 tisíc. Nicméně jsem si projel inzeráty garáži v okoli 5 km a nejdražší byla za 580 tisíc.
A tahle garáž neni nova ani po rekonstrukci. Dokonce se jedna o starší typ s takovými těmi velkými vraty co se otevírají po bocích, nemají ty modernější výklopné vrata nahoru. Takže garáž je starší ale vypadá udržovaná. Nicméně i tak mi přijde 730 tisíc přestřel, což je důvod proč mě to odrazuje. Když se na podzim ve vedlejší dedine prodávala za 400.
Ale na garáži tedy úplně neuvazuji ve smyslu investice a pasivního příjmu v podobě najmu, ale jako něco, co by mi sloužilo a prakticky bych to bych to využil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.