Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den.
Na Alze jsem nikdy nic neobjednával a přišel mi záhadná e-mail, údajně z Alzy.
Skutečnou e-mailovou adresu Alzy se mi nepodařilo znisti, protože na webu jsou jen kontaktní formuláře bez uvedení adresy.
Z BÚ mi žádné peníze strženy nebyly, ale v e-mailu je uvedené že mám požádat o jejich vrácení.
Jedá se o omyl, nebo o podvod, jak se dostat k přihlašovacím údajům do mého BÚ?
Jak dalece nebezpečné by bylo kliknout na "vrácení peněz"?
Děkuji za podnětné rady.
Zkontroluj si mail, jestli ho nemáš napadenej. Do okýnka napiš svou mail. adresu a klikni na tlačítko. Jestli zezelená, je mail v pohodě. Pokud zčervená, pořiť si raději jiný a nebo změň heslo.
Tohle je ale podvodný mail. Snad jsi na to neklikal a nezadával i heslo? Peníze vrátí, to jo, jen z Tvýho účtu na jejich. Hodit hned do koše!
Snad milionkrát řešené, i zde na poraďte! A stále se někdo najde kdo se tím zabývá a vrtá mu to hlavou , místo aby automaticky hdil do spamkoše nebo jen obyčejně smazal. O to trapnější, že tazatelé si NIC neobjednávali.
Pokud jen kliknul, přečetl a smazal, tak je to v pohodě. Být tam odkazy a klikat na ně nebo třeba otevírat přílohy, to už je o mnoho řádů vyšší riziko. A ti, co se řídí "radami" v takovém mailu by měli vrátit i očkovací průkaz.
"diesel" - jen tak na vysvětlenou, proč jsem na to klikal.
E-mail vypadal (kromě adresy odesílatele) věrohodně, bylo tam zobrazené logo Alzy, a skutečný e-mail Alzy jsem nenašel. Adresa sice vypadala trochu zvláštně, ale nevím jestli to mají jinak značené do různých poboček.
E-mail jsem otevíral a kliknul na odkaz v poštovním klientovi.
Když se mě to zdálo zvláštní a chtěl jsem dát dotaz do poradny i s fotem, tak jsem e-mail otevřel přes webový prohlížeč, abych mohl pořídit foto. Tam se e-mail zobrazil s červený varovným pruhem (v poštovním klientovi ne). Kdybych to varování viděl hned, tak bych to rovnou smazal a adresu zablokoval.
Ale uznávám, že jsem jednal neopatrně a příště si dám větší pozor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.