Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dcera bude až do 26 let studentkou vysoké školy v Brně. Narozeniny má v zimě, šalinkarta se kupuje zpravidla se začátkem akademického roku, tj. již v září. Může si koupit roční studentskou (zlevněnou), ačkoliv v průběhu platnosti dosáhne 26 let?
Díky. Jan
Ne, ať si to kupuje po měsíci a po dosažení narozenin začne kupovat dospělé jízdné. Nemá potom už nárok, logicky, když jí bude 26. Vážně se na "za dceru" na VŠ na tohle musí ptát otec?
Taky si může koupit roční a ke dni 26. narozenin si nechat poměrnou část vrátit, možná se to vyplatí víc než měsíční jízdenky. (AspoŇ v praze je přechod do jiné tarifní kategorie (třeba mezi důchodce) důvodem k vrácení, je tam nějaký manipulační poplatek, ale ceny jsou v praze takové, že se to vyplatí)
Optal bych se na dopravním podniku (možná to budou mít v nějakých FAQ). V Praze to bylo tak, že bylo možné si koupit kupón do konce měsíce, kdy bude člověku 26. Už si to přesně nepamatuju, narozeniny mám ve zkouškovém a to se mi žádný kupon nevyplatí, ale pani na DPP mi to nějak říkala, když jsem žádal o novou legitku, s tím že jsem ztratil studentskou a že to neni žádná škoda, protože budu potřebovat dospěláckou. A že vlastně ani novou legitku nepotřebuju, protože studentský průkaz mezitím DPP uznal místo té legitky (mělo to tak víc škol, před zavedením open krad to bylo poměrně běžné).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.