Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevrácená kauce

Od: nikiii odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Před několika měsíci jsem se odstěhovala z nájemního bytu.Předání klíčů od bytu,včetně samotného bytu,proběhlo v naprostém pořádku,nebyl žádný problém.Majitel nájemního bytu mi však nevrátil kauci,po několika měsících mě kontaktoval s tím,že mi vznikl dluh a v bytě byly poškozené věci.Kauce by mu tedy v takovém případě náležela.Ovšem já nic neudělala a při mém odchodu byl byt v pořádku.Je nějaká možnost,jak se bránit a dostat kauci,na kterou mám dle mého názoru nárok,zpět?

Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Základem je písemný protokol, ve kterém obě strany potvrzují, co a v jakém stavu předávají - přebírají.

nikiii
hodnocení

Dobře,dejme tomu,že předávací protokol mám.Co bych měla udělat ale dál,abych dostala zpět svoji kauci,na kterou mám (myslím si) nárok?Jít na policii?Co bych měla nahlásit?

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Kauci vám měl vrátit do třiceti dnů, aspoň tak nám to vysvětlovali, když jsme si pronajímali byt my. To jste trochu zaspala. Takže neváhejte a obraťte se na soud. Co už s takovým šmejdem, který se chce obohatit na váš úkor...

kratins*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud máte zájem, zašlete mi na mail kratins@seznam.cz Vaši nájemní smlouvu a předávací protokol, případně vše ostatní co by bylo potřeba posoudit. Podívám se Vám na to.

nikiii
hodnocení

Ještě bych se chtěla zeptat.Když o mně onen člověk před někým prohlásí a zároveň tím slovně napadá i mě,že jsem někde něco poničila a způsobila dluh,lze takovéto jednání považovat za trestný čin-křivé obvinění?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]