Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Včera mi po bazéně opět zalehlo pravé ucho (stává se mi to poslední dobou častěji). Tu vodu se vždy snažím "vyskákat", ale z pravého ucha to moc dobře nelze. Používám i kapky a po pár dnech se to vždy zlepší. Nicméně, teď mi to přijde nějak horší a děsím se, že kvůli tomu budu trpět i přes víkend. U doktora jsem s tím zatím nebyl. Měl bych asi zajít k obvodnímu lékaři a ten by mě poslal na ORL, ale to už tento týden nestihnu. Proto mě napadlo zajít na ORL pohotovost. Jen nevím, zda mě tam v pohodě přijmou, bez toho aniž bych mě doporučení od obvoďáka apod. Co myslíte? Díky
"U doktora jsem s tím zatím nebyl... ... Proto mě napadlo zajít na ORL pohotovost..."
Když už jste to vydržel pár dní a nic jste s tím nedělal, navíc to není poprvé, tak to snad do pondělí taky ještě vydržíte. O život nejde.
Tohle jednání je přesně to, čemu se říká zneužívání pohotovosti a díky čemu budou brzo pacienti, kteří pohotovost skutečně potřebují, pravděpodobně při návštěvě pohotovosti platit poplatek až 2000 Kč!
pokud je ucpany ucho mazem tak pomaha toto:
20 ml stříkačka s teplejší vodou. Hlavu musíte mít natočenou postiženým uchem k zemi - k umyvadlu, vaně.
trva to podle casu.. nekdy pul hodiny, nekdy dele. Zacnou nejdrive litat takove supinky mazu. Pak za hodne dlouho se uvolni spunt.
jeste je doporucovan 1% roztok peroxidu vodiku.
Na ORL nepotřebujete doporučení praktika. Aspoň u nás to tak je. A zalehlé ucho není aktutní případ, abyste s tím musel na pohotovost. Ale v současné době je už bohužel normální, že pohotovosti a urgenty v nemocnicích jsou zneužívány lidmi, kteří tam chodí s banalitami. Tak to zvažte.
V minulosti se mi to stalo už několikrát, že při sprchování se mi do ucha dostala voda a zaléhalo mi v uších. Zašel jsem s tím vždy k obvodní doktorce a ta mi vždy nějakým přístrojem prostříkala uši a byl klid. Není to nic bolestivého ani hodně nepříjemného a není třeba se toho bát. Myslím, že v současné době by to mohli dělat snad všichni obvoďáci bez nutnosti posílat s něčím takovým na ORL.
Já se taky spoléhal na to, až to přejde a přišel jsem již pozdě. Na jedno ucho skoro neslyším.
Jděte k obvoďákovi, pak na ORL.
Tazatel ví, proč má ucho zalehlé a stává se mu to často. Měl několik dní na to, aby navštívil doktora během normální ordinační doby. Jemu se ale zřejmě nechce čekat v čekárně, tak počkal na víkend, aby mohl jít na pohotovost. Bohužel je to v současné době módní záležitost, za kterou trpí ti, kteří v tu chvíli pohotovost opravdu potřebují a musí zbytečně na ošetření čekat. Jestli tohle schvalujete a dokonce radíte, jak se na vyšetření (v tu chvíli neakutní) na úkor potřebným vetřít, tak je mi z toho .
Píšete, že jste na pohotovosti nikdy nebyl (závidím). No asi jste to nepotřeboval. Tak si ale představte, že třeba v sobotu večer už hodinu sedíte v čekárně, například Vám teče krev z ucha a doktor na Vás nemá čas, protože ošetřuje "pacienta", kterému předevčírem natekla do ucha voda v bazénu a kterému se nechce přijít v běžnou ordinační dobu. Líbí se Vám taková představa?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.