Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je lokalita Vsetín pro koupi nemovitosti?

Od: tondas odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
neznáte někdo město Vsetín konkrétně lokalitu Trávníky možná Rybníky?
Chtěl bych si tam koupit investiční nemovitost a zajímá mě jestli to není slabá lokalita týkající se sociálně slabých lidí?
Neznáte to tam někdo náhodou?
Děkuju

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Trávníky i Rybníky jsou dlouhé ... záleží na kterém místě. V Rybníkách je vybavenost horší a je tam pracák a kumulace problémových lidí.

Hlavně Rybníky a Trávníky mezi nimi neustále hrká vlak ... na Slovensko a zpět. Navíc okolo Rybníků je obchvat a je tam hluk z aut.

Na Vsetím jsem dávno zanevřel doporučuji investici max Kroměříž ... nebo Zlín, i když je ve Vsetíně nákladovost služeb na úrovni 80% Zlína či Olomouce.

*zed* Moje rada: NE - VŮBEC *zed*

tondas
hodnocení

@karelulm Dobrý den,
děkuji jsem rád, že to okolí znáte.
Měl jsem na mysli spíše ty Rybníky okolo firmy TES jestli vám to něco říká, je to severozápadní část kousek od Vsetínské bečvy, konečná část těch rybníku.
Bydlet tam samozřejmě nehodlám, ale aby to nemohla být do budoucna sociálně slabší lokalita.
Sociálně slabší jedinci tam tudy totiž procházejí co jsem si všimnul.
Děkuji

Žil jsem v tomto místě 30 let. Vlak hrká s výjimkou Luhu a konce Rokytnice všude a silnice jsou pak úplně všude. Ten obchvat to už nijak zásadně nezhoršuje. Prostě je to sídliště jako každé jiné, starší zástavba, sociálně vyloučená lokalita to není, žije tam standardní mix obyvatel. Cigoši bydlí až za městem, a tam je pro ně jednodušší cesta přes Trávníky. Ale žádnou finanční hitparádu tam asi nečekejte. Pokud budete schopen tu nemovitost dlouhodobě obsadit, vyjde to tak šul nul.

hodnocení

2x
Investicnu nemovitost v malomeste? To ma byt "ziskove" na prenajme alebo na raste hodnoty? Mate to spocitane?
tondas
hodnocení

@peter Nájem má částečně pokrýt hypotéku a do budoucna snad i růst nemovitosti typu bytu.
Jak to vidíte vy?
Děkuji

Vidim to takto : urobil som teraz analyzu svojich investicii, pocital som od 1.1.2019 do februara 2024, nakup americkych a svetovych akciovych fondov / indexov mi zarobil okolo 70%, nulove dane, okamzita likvidita, ziadne starosti, ci zozeniem dobreho najomnika. Zarobi vas v byt v cistom po odpocitani vsetkych nakladov a dani a poplatkov tolko?

uu

Cihla je cihla, Nějake virtuální jedničky a nuly, Nemáte průměrné zhodnocení 10% bez započítání inflace, je sice krásné, že to předchozích 70 let fungovalo, ale do budoucnosti nevidíme

Barák může lehnout popelem nebo přijde válka a kde byla cihla? V takové chvíli vám ale nejspíš nepomůžou ani ty akcie.

Cihla jak cihla, z čeho je asi postavená ta firma, kde ten kousek vám také patří? A dělají na vás jiní.
tondas
hodnocení

@peter Můžete mi napsat konkrétně do čeho jste přesně v roce 2019 investoval? Díky

ETF : SP500, plus stredne a male firmy, celkovy svetovy index ...

tondas
hodnocení

@peter 70% za 5let je opravdu krásné.
Nepočítám, že nemovistost dá takový výnos za stejně dlouhou dobu.
Jen chci jít do té nemovitosti z důvodu, že to budou půjčené peníze z banky, které mohu po čase zhodnotit a získat z toho profit.
Pokud bych měl své peníze, uvažoval bych o ETF a akciích.
Dává to smysl?
Děkuji

hodnocení

2x
Na poloze až tak nezáleží, když je cena bytu výhodná v poměru za kolik se dá pronajmout. Nicméně nepočítat s tím, že to udělá balík. Odhadem 1-3% ročně mínus náklady.

Pochybujem, ze v lokalite ako Vsetin stupne hodnota nehnutelnosti samotnej nejako vyrazne v case. To jedine by mohlo zachranit ten biedny vynos.

Je možné, že stoupne i více, velké města už jsou dnes předražené, tak stoupne poptávka v menších městech, i když Vsetín není až tak malé město a člověk tam má vše, co potřebuje. Jinak s těmi ETF souhlasím, sám mám akcie a dává to vyšší výnos než pronájem čehokoliv. Vidím jak soused pronajímá, už tady měl druhou rodinu a teď třetí měsíc zase opravuje, navíc fond oprav, revize, pojištění atd, takže samé starosti jak finančně tak časově. Stále vysoké sazby, takže ani na prodej to není v současné době ideální.

uu

Ostrava +17% za posledních 12 měsíců :)

Ovšem výnosy minule, negarantují výnosy budoucí

julie12345
hodnocení

0x
Na Vsetíně ne. Ve Valmezu, Rožnově či Zlíně ano.

Si pamatuji jak jsem ráno vyšel na Bynině a pak i na Juřince před dům a málem mě ZABIL smrad z DEZY. Něco jako tisíc čpavků. To už radši Rožnov.

Valmez bude mít dobrou dopravní obslužnost AŽ JEDNOU postaví dálníční přivaděč Lešná Palačov.

Poslední dobou slýchávám VLAŠIM a okolí

DEZA už nesmrdí.
A přivaděč už je ve výstavbě,má být hotovo snad 2026.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]