Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla bych si něco přivydělat a narazila jsem na stránku Jooble, kde nabízejí různé brigády. Já s tím zkušenosti némám, ale jsou tam i takové nabídky kde vyplňujete dotazníky a jak jsem někde četla, stejně z toho máte jen pár korun. Narazila jsem tam na nabídku pod názvem Psaní článků z domova. Vypadá to, že k tomu nepotřebuji žádné zvláštní dovednosti protože tam dokonce píšou, že přijímají i mladé lidi od 15 let. Přijde mi to super ale na druhou stranu trochu divné.
Dobrý den, Jooble samotný podvodný být nemusí ale zadavatel poptávky už podvodné úmysly mít může. Jobble je jen inzertní portál na kterém si různí zaměstnavatelé zadávají inzerci a poptávku.
Osobně, když jsem hledal nebo hledám brigády, tak se primárně snažím reagovat na inzerci, kterou zadává přímo společnost, pro kterou bych měl práci dělat a snažím se vyhýbat prostředníkům v podobě pracovních agentur (byť beru, že u některých pozic to jinak, než přes agenturu, nejde).
Pokud vás láká psaní článků, můžete zkusit oslovit nějaký portál se zaměřením, které vás zajímá a kde by jste chtěla přispívat. Myslím, že o nové redaktory budou mít zájem. Popřípadě teď se mi hodně zobrazují články přes Seznam Medium, které je asi taky pro každého, kdo chce psát články. Některé nestojí za nic ale některé jsou i zajímavé. Způsob odměňování bude všude asi hodně podobný - podle počtu shlédnutí bude daná nějaká odměna. A teoreticky snad i nějaký paušál za článek - buď hned, od začátku spolupráce nebo později, když se ukáže, že je o vaše články zájem.
Tak či onak, doporučuju si danou společnost proklepnout a kouknout na recenze a různá fóra, zda tam nejsou nějaké negativní informace.
Co je ještě pěkně placené a s čím mám dobré zkušenosti, tak je mystery shopping. Jsou různé varianty - osobní návštěvy, telefonáty, emaily. Někdy s odhalením, někdy bez. Některé jsou na pár minut, některé na několik desítek minut. Ale finančně je to slušně placené - běžně kolem 100-200 za jeden úkol. Minimum bývalo tuším 60,- za nějaký telefon/email až po cca 2000,- Ale to už byly vyjímečné akce ve firmách, které se zabývají luxusním zbožím a návštěva zabrala třeba i 1,5h. Výhodou je i to, že děláte, jen v době, kdy máte prostor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.