Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená fialová noha?

Od: dc odpovědí: 15 změna:
Dobrý den. Patnáctiletá holka (moje sestra) si zranila nohu, asi malá zlomenina, nejsem si jistá. Tři týdny měla sádru. Když jí sádru sundali, tak kdykoliv nemá nohu zvednutou nahoru, tak jí tak jakoby zfialoví. Zítra s tím chce jít k doktorovi. Co by měla dělat do té doby? Nebo nevíte někdo, proč to tak je? Děkuju.
Co znamená fialová noha?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tohle že je noha 15-ti leté holky?
Nevěřím.

liska5
hodnocení

4x

Po té sádře to nějaký čas bývá. Nožku masírujte a masírujte, a směrem k tělu! Ideálně mastí nebo gelem na cévní problémy. Jestli teď není nic poruce, tak třeba kokosový tuk nebo sádlo. V lékárně pak můžete koupit ten vhodný.

liska5

Napište, co na to lékař říkal.

asd1
Jestli to je trombóza jakože nejspíš jo, tak to masirovani není zrovna chytrej napad... špunt ulitne, ucpe trubku v srdci a je veselo.
Před masáží co doporučuje liška bych bral pořádně léky na ředění krve.
Nebo na to radši nesahat a jít do nemocnice s tím, že ta noha bolí a je celkově špatně. Když přijdeš jen s fialovou nohou, mavnou rukou u, když je postrašíš, budou se snažit.
liska5

Moje máti měla trombozu i vleže, prostě pořád fialovou nateklou a v ní pnutí.. Tahle holčina tu nohu vleže nemá modrou. To až když ji dá dolů, když si stoupne. A otok žádný. Je fakt, že doktoři se budou víc zajímat, když zmíní i bolesti.

hodnocení

1x

Ať jede okamžitě na pohotovost. Vždyť se jí nevrací krev zpátky nahoru, což je příznak trombozy. Asi má nedomykatelné žilní chlopně, krev se hromadí gravitací dole. Po sádře tromboza může být.

liska5

Ernie, nebyl by tam bolestivý otok, u event. trombozy? A kdyby srdíčko, tak se to objeví i na druhé noze, ne?

liska5

O nedomykavosti chlopní se mluví u srdce. Třeba v případě levé komory se musí při stahu uzavřít všechno, kromě aorty, do níž se okysličená krev vžene stahem. Ostatní otvory uzamykají chlopně držené vlákny- šlašinkami.

Žilní chlopně jsou něco jiného, takové výchlipky, kapsičky na stěnách větších žil, bránící návratu krve. Jsou patrné na pažích jako takové bublinky na žíle. Žíla na rozdíl od tepny nemá svalovinu, která by hnala tlakovou vlnu. Proto běží žíly po povrchu, kde je minimální odpor svalstva. Sorry, musela jsem.

mnd®
hodnocení

0x

Kolik let chodila v lodičkách,že má tak skrpačený prsty?

Co má zatím dělat? - nohu podložit a zítra jí poradí.

Křivý má jenom malíček a to může být vrozené. Já jsem lodičky nikdy neosil a mám je skoro stejné.

mnd®

malíček a prsteníček a to na obou tlapkách.to už asi nebude vrozené.

asd1
hodnocení

0x
Souhlas s erniem, tromboza se všemi možnými následky.

hodnocení

0x

Měla po dobu sádry léky na ředění krve?

hodnocení

0x
Dobrý večer,můžete mi napsat,jak jste dopadly? Mám se synem stejný problém.Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]