Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhotrvající refund na paypalu

Od: eli odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
15. ledna 2024 jsem platila peníze v dolarech přes paypal. Paypal mám propojený s mojí kartou (mam Raiffeisen bank)Bohužel příjemce nemohl peníze přijmout a 16. ledna 2024 se mi v historii ukázalo jako vracené peníze. Dnes je 13. února a peníze se mi stále neobjevily ani na kartě ani na mem účtu na paypalu. Nevíte jak dlouho může trvat než se mi peníze někde objeví? Jinak potvrzující e-mail mi přišel (že mi uživatel poslal peníze). Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Někteří se nedočkali nikdy. Je otázka, proč používat takovéto prostředníky.
Třeba proto, že je to již mnoho let jeden ze způsobů platby u mnoha obchodníků po celém světě? Pokud mám volit mezi platbou PayPalem a kartou na nějaké neznámé platební bráně, zvolím vždy PayPal, přestože se pro platbu použije ve finále stejná karta.
Jinak abych aspoň odpověděl - kontaktujte ohledně platby PayPal.

No evidentně to spolehlivé není, stačí si přečíst komentáře k aplikaci v obchodě play. Ono se dá celkem dobře použít běžná karta v Google peněžence, ta skutečné číslo karty neposílá, jen virtuální. Na aliku běžně platím USD kartou, mám ji tam uloženou a snad 20 nebo více let žádný problém a skutečné číslo karty pak usnadňuje vrácení peněz při reklamaci. A kdo se bojí, muze si limity na kartě po každém zaplacení na internetu vypnout. Takže nemám důvod žádný používat PayPal. Ale uvažoval jsem o něm pro posílání USD na XTB, ale po přečtení těch komentářů mě chuť přešla, protože se nejedná o běžné nákupy v jednotek tisíců, ale řádově více. Takže karta jak karta a v domácí bance se domluvím rychleji, ale zatím nebylo třeba a ani neznám nikoho blízkého, kdo by problém měl.

hodnocení

0x
Pokud jde o refund z platby kartou tak se vždy provádí na číslo karty s datem původní platby, nikoliv bankovní či PayPal účet. Takže v bankovním účtě bude kladná částka k datu 15.1
Ještě je možnost že došlo k potvrzení zrušené platby dříve než platba odešla, takže částka která byla zablokovaná se rovnou se zrušila.
Opravdu ta částka chybí?
Jinak nechápu vetu: "potvrzující email že uživatel poslal peníze zpět" Pokud šlo o normální refund tak to vše zařizuje paypal včetně odeslání peněz a nikoliv uživatel na druhé straně. Zvlášť když je nemohl ani přijmout. Nejde náhodou o scam s falešným paypalem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]