Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na modřiny

Od: vlastask® odpovědí: 14 změna:

Moje žena má po odběru krve u lékaře na ruce modřinu. Jak se jí rychle zbavit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

Koupit si mast či gel s heparinem. Jsou volně prodejné, buď pod názvem Heparoid nebo Lioton. Dokonce, když se namažou ihned po úrazu, ani se modřina nemusí udělat.

hujer

To ano, ale opdběr krve není úraz!

Svým způsobem je to také úraz!

hodnocení

4x
Proboha to snad pár dní vydrží, co jí na tom vadí, je snad manekynka. Kdyby jako jako já díky mé nemoci musela chodit každou chvíli co by řekla více modrinám

At nosí pár dní dlouhé rukávy, aby si někdo nemyslel, že se jedná o domácí násilí.

ltz
hodnocení

2x
Na obličeji ji nemá, proč by se jí měla rychle zbavovat. Modřína se přece sama vstřebá. Po odběru krve má modřínu každý.
jecko

Naprostý souhlas

Po odběru krve má modřínu každý.

No, to je mi Vás líto. Existuje ale i šikovnější zdravotnický personál, než s jakým máte zkušenosti.

Buď neumí odebírat ten co odebírá, nebo děláte chybu Vy...

Mám za sebou 200 odběrů (darování), což znamená dalších 200 odběrů na testy a nepočítaně dalších v rámci růýzných vyšetření... přesto bych počet modřin po těchto odběrech spočítal na jedné ruce.

Takže ne, opravdu modřinu po odběru krve nemá každý.

111®
hodnocení

1x

Použít Lioton , má více účinné látky jak Heparin asi 3x hlavně si to musí stisknout a ne nechat jen zalepit a hotovo, pokračuje se stisknutám na 5-6 minut

pb®
Ano stisknout a držet, ale na natažené ruce. Většina lidí ruku hned ohne a to je špatně. Žíla se schová mezi svaly a šlachy a stisknutí není účinné.

hodnocení

0x
Po odběru plazmy nevzniká. Nevíte Proč? Je to reakce těla na ztrátu krve (tedy krvinek, aby se vysvetlil rozdíl)v danem místě, snaha zabránit dalsimu krvácení?

Z vlastní zkušenosti - přes 200 odběrů, můžu říct, že i po plazmě ta modřina vzniká.

Občas to může být nešikovným napíchnutím. Ale když se mi objevila, tak to v drtivé většině případů bylo mou chybou. Napíchnutá ruka by se neměla alespoň den, ideálně 2 hodně zatěžovat. A když jsem to porušil a v daný den šel cvičit, nosil v ruce těžké věci nebo ji jinak zatěžoval, tak se modřiva udělala.

Když se klidový režim dané ruky zajistil, nikdy modřina nebyla.

Vliv na to má určitě i zalepení vpichu a stažení - u nás, když se bere krev, tak donedávna zpravidla vpich jen zalepili a nechali nás si na ránu nějakou dobu tlačit. Po odběru plazmy ale vpich stáhnou obvazem, který samozřejmě na ránu tlačí mnohem déle a dojde tak k jistějšímu zacelení. Na ránu si tlačíte +- pár minut, než přejdete z odběrového místa do čekárny. Obvaz, který ránu stahuje máte třeba až do doby, než dojedete domů, což může být i hodina.Krev tak má mnohem více času nerušení vpich zacelit a dostatečně se zpevnit aby nevznikla modřina.

Z důvodu špatného napíchnutí jsem měl modřinu snad jen jednou. To se sestra po škole, u obvodní lékařky, nemohla trefit a napichovala mě asi 10x :D

velkybobr
hodnocení

0x

Heparoid je levnější a účinnost je velmi vysoká, úplně stačí. Používá se v nemocnicích po vnitřním krvácení, když je člověk celý modrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]