Nejste přihlášen/a.
Čau je mi 30 a už 11 let makám. První práce byla v TYCO v Kuřimi kde jsem obsluhoval stroje, který dělali kabely, ve zkratce.. Byl to strašnej opruz za mega málo peněz a 12tky, je to už dlouho... Ale strašně, strašně mě to nebavilo. No a teď posledních 10 let jsem dělal v jedné strojírenské firmě, že jsem brousil odlitky, taky mě to strašně moc nebavilo. Práce na 2 směny v bordelu, no hrozný. Úplně strašně mě to nebavilo. Nebaví mě fyzická práce, ale nevím jak si s výučním listem najít nějakou práci za PC. Jsem z Brna, tak těch možností bych měl mít několik ne? Umím s PC, poraďte mi jak si takovou práci najít, vůbec nemám představu jaká práce by to měla být. Ale už nechci dělat v nějakých zasraných dílnách nebo fabrikách, vždy jsem tam chodil ten den DOSLOVA přežít.
S výučním listem...a nebaví vás fyzická práce..
Chcete za PC, protože s ním umíte...OK.
Co tak s tím PC umíte? Zapnout a vypnout? Tabulku v excelu? Nebo umíte programovat?
Asi to chtělo se lépe učit, ale koneckonců ve 30 letech stále můžete vystudovat Oxford a pak už byste se té nenáviděné fyzické práce mohl zbavit.
Jedině si najít nějakou fyzickou práci, která vás bude bavit, nebo aspoň půjde přežít.
Předpokládám, že šance dodělat si maturitu, nebo třeba i ten Oxford (stačila by nějaká česká vysoká škola) je malá, vím z vlastní zkušenosti (jsem taky vyučený, ale neskončil jsem tím), že jak je někdo dobrej, nebo aspoň tak vypadá, tak se ho snažeji někam na maturitní obor dostat (z učňáku běžně berou do druháku, pokud je, já zrovna se trefil do té díry, co byla po zavedení povinné deváté třídy). A zase z průmyslovky, to by byla škoda nejít na vysokou s takovými známkami, a z vysoké mě zaměstnavatel přemluvil k doktorátu (já bych se na něj netlačil, mě to nijak nelákalo, já byl rád, že jsem vš úspěšně dokončil, a že od intenzivního studia budu mít pokoj).
Brno bude asi něco jako Praha, místo, kde neni nouze o pracovní příležitosti (teda je otázkou jaké, co vidím inzeráty, hledaji se hlavně "opice" k pásům a podobné blbárny (amazon, mars, skladníci...), to nevím, jestli je lepší než broušení odlitků). Ale je nutno uznat, že Praha působí jako zaměstnavatel pro široké okolí, dojížději tam lidi i z okrajů středočeského kraje.
Nějaká počítačová gramotnost se snad čeká už u úplně každého z dnešní generace "digital natives" tedy lidí, co ani nepamatujou, že by počítače neexistovaly. Jo při schopnosti programovat, nebo aspoň spravovat systém (a sítě), to by se nabízely práce, kde se pod 50 ve výplatě nejde.
Jinak skoro na všechno je dneska potřeba maturita, mám pocit, že i na listonoše (to je teda taky manuální práce, taky blbárna, a taky blbě placená).
Ano, byl jsem tam několikrát, a také jsem si brno prohlédl. Je to sympatické město, přišlo mi, že je tam všude blízko, a když ne, tak tam jezdí tramvaje (pardon šaliny) dost často.
Myslel jsem to z pohledu hledání práce, a to jsem nikdy nedělal (předpokládám, že tam a nebo v jeho okolí budou velcí zaměstnavatelé, podobně jako je tomu v Praze).
To je právě ono. Brousit odlitky doma nebudete, ale právě pokud něco děláte v počítači, tak to s koncem směny nekončí. Spíš je to tak, že doma si to promyslíte a v práci to pak uskutečníte.
A právě PC je jenom pracovní nástroj, je potřeba na něm něco dělat a na to mít potřebné znalosti. A samozřejmě pak jsou nějaké termíny, nějaké požadavky a tak.
Z té strojařiny mě napadá nějaké programování CNC, ale je otázkou, jestli na to stačí výučák (asi by při troše dobré vůle ("tlačenka") stačil při praxi na obráběcích strojích, ale bez ní to bude chtít maturitu).
Nepíšeš, co máš za výučák a jestli tě obor bavil.
Jsou i "čisté" fyzické práce 8 hodin denně Po-Pá.
Několik zdejších přispěvatelů má "jen" výuční list a píší, že vydělávají měsíčně 80K+. Pak je zde několik znalých, kteří tvrdí, že šikovný řemeslník si klidně vydělá 100-130 měsíčně. Tolik si vydělat za PC jen se základními znalostmi je nepravděpodobné, pokud nemáš nějaké přirozené nadání na něco (grafika, (pře)prodej, obchodování, ...)
Vaše slova: "Jsem úplně retardovanej "
Ale to pak nemůžete chtít pracovat z domova u poče. Musíte odstranit překážku a nebýt retardovaný, Když Vy nevíte, co chcete dělat, tak to má rozhodnout někdo cizí za Vás?
Tazatel se opět baví, zakládáním podobných dotazů, jak nedělat a vydělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.