Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K jakému lékaři se objednat s těmito potížemi?

Od: katerinakata odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat zda mi poradíte k jakému lékaři se objednat, když mám tyto problémy? Zde můj dost dlouhy příběh—-> Mám dost zahleněný krk a hodně plivu hleny v průběhu dne. Teď mě posledních par dni bolí krční mandle. Tuto bolest už znám, mám ji často a proste z ničeho nic. Byla jsem před půl rokem u své praktické doktorky s tím, ze necítím kosti, mám bolesti celého těla a nemuzu jist protože ten krk taky extrémně bolell, poslala mě domu s tím té mám nějakou virozu a v tom krku nic nevidí, prý mám jen zvětšené mandle ale to má prý i více lidi a je to celkem běžné….pamataju si, ze jsem na to trpěla i dříve, určitě tak od mých 16ti let, nyní je mi 20. Nějak jsem to neřešila, protože jsem vždycky sla k dětské lékařce a buď to byla angina a nebo mi tam nic nenašla ale přesto mě to bolelo a nebyla jsem schopna jist, ale vždycky jsem u té doktorky byla a nikdy neřekla ze je třeba jít to řešit do nemocnice atd…Vím ze jsem cca před rokem měla i mandlové kameny (asi jen trosku, nějak tak jsem se jich zbavila sama). Ale v současné chvíli mě trápí hlavně to zahlenení a teď i ta bolest v krku, na těch mandlích a je to spíše na jedné straně. Teplotu nemam, jine potíže taky ne. Nechci s tím ke své praktické doktorce, jak jsem psala,nebyla jsem moc spokojena . Byla jsem u ni jednou a to v takovém stavu, kdy mi bylo fakt blbe ( snad nejhorší stav za cely život, nikdy mi nebylo hůř) byla jsem den predtim u ve škole a v práci a bylo mi tak zle ze jsem si napamatovala ze jsem psala dva testy nebo ze v práci bylo dost lidi… nechci aby mi zas narvala jen šalvěj, nebo jiné věci které mi na to bohužel nikdy nepomohly. Jsem u této lékařky jen z toho důvodu, ze jinde nebylo k sehnání a k této chodí taťka(je prý spokojený, jenže on je zas nemocný jednou za 10 let, takže zas tolikrát tam u ni nebyl) Ani nyní nepribiraji nikde pacienty. Takže jsem se chtěla prosím zeptat, kam se objednat na vyšetření, jestli ORL? Nebo i někam jinam? Omlouvám se za příběh, ale je možné ze někdo měl stejne nebo podobné problémy, tak by mi mohl pomoci aspoň poradit kam zajít. Prosím o rady, děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vezmete uchostoury. Nejlepe bambusove. Namocit tu vaticku do ustni vody / dezinfekce krku a tu mandli poradne zmacknete tim uchostourem. Je mozny, ze je uvnitr ni velky mandlovy kamen, ktery vyleze. Bude hodne zapachat. Pak potrit novy uchostourem celou mandli. Pres den kloktat vodu se soli. Jinak nakupte vitamin A a vitamin E v takovych tobolkach, kde je uvnitr olej a jsou ze zelatiny. Jeden tyden cucat pred spanim 1 tobolku vitamin A, jeden tyden vitamin E a pak jeden tyden vynechat oboje. Takto vydrzet nekolik mesicu, idealne pul roku. Dost jsem na tohle v mladi trpel. Hrozilo mi vytrzeni mandli. Ted uz mi zbyly jen do konce zivota mandlove kameny, ktere resim temi uchostoury. Jednou za tyden musim dloubat.

id
hodnocení

0x
Teď zkraceně popište co jste pro zlepšení stavu udělala sama. Ať se neopakujeme.

eschool
hodnocení

0x

Mám to podobné. Obvodní doktorka řekla, že tam nic nevidí. Když jsem přišel na ORL, tak tam paní doktorka řekla: "Ten krk máte hroznej."

Pokud nefunguje kloktat šalvěj (musí být silná, aby fungovala), tak zkusit vodu se solí: do cca 1-2 dcl teplé vody přidat 1 lžičku soli a takto kloktat cca 6x - 10x denně. Nedávno jsem slyšel, že na tyto problémy je výborná bylinka s názvem Lišejník islandský - nezkoušel jsem však a ani nevím jak se má užívat.

Jak již řekl @pumprdlik, pokud jsou kameny, tak mačkat mandle, aby vylezly kameny. Dá se to například i pomocí zubního kartáčku. To by ostatně udělali případně i na ORL, ale je dobré, když to člověk zvládne doma.

Pokud nic nezabírá, tak zajít na ORL, tam to zkouknou, prohmátnou uzliny a udělají případně i stěr z krku. Já jsem se tam ani neobjednával - ale závisí na daném doktoru.

mh
hodnocení

0x

Zřejmě je hlen zelený což značí zánět. Jestli trvá dlouho tak je chronický. Nejlepší je aby lékař napsal žádanku o vyšetření hlenu pro laboratoř, která bývá v tomto případě v nemocnici. Tam zjistí, která konkrétní ATB na hlen zaberou. Sama se toho asi těžko zbavíte. Já si musím, abych neměla hleny a bolesti v krku, vše ohřívat na tělesnou teplotu. Když mě začně bolet tak si nastříkám do krku Jox. Ten mi dost pomáhá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]