Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět okostice zubu

Od: xaver odpovědí: 30 změna:
Lidičky zde v poradně, nemáte někdo z vás zkušenosti se zánětem okostice zubu? Kdy vám např zabrali atb? Žena byla dneska na zubní pohotovosti odcházející s touto diagnózou… A teď mi tu doslova brečí bolestí…

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nechte si předepsat novalgin je bezpečny než ibalgin

pb®
hodnocení

1x
Manžel měl zánět okostice, když mu bylo 18. Prý bolestí mlátil hlavou o zeď a pomohlo až to, když lékař rozříznul dáseň a hnis mohl vytéct. Samozřejmě bez umrtvení, to při zánětu už nezabírá. O zub přišel. Ibalgin je dobrá volba na bolest, ve vysokých dávkách působí i protizánětlivě. Pamatuju, jak jednou manželova babicka spolykala najednou několik 400mg tabletek. Nebylo jí vůbec nic, jen déle spala. Až tohle pomine, přemýšlejte nad tím, jak o sebe pečovat, aby se to neopakovalo. Zánět okostice se nestane ze dne na den. Antibiotika zabírají do tří dnů. Manželku sledujte, aby nedostala celkovou sepsi. Na tu už se v nadpolovičním počtu případů umírá. Teplota, zmatenost, pocení, zrychlené dýchání, to už je na záchranku.

hodnocení

0x

Kolega na to bral Brufen 800mg myslím 4x denně, to mu pomohlo od bolesti. Ibuprofen je velmi bezpečný lék, který se může brát v poměrně velkých dávkách, tlumí nejen bolest ale i zánět, nicméně je vhodné to konzultovat s lékařem.

mate59

Max. denní dávka je 1200 mg.

Maximální dávku určuje lékař či lékárník. Při krátkodobém užívání můžete brát víc, pouze se doporučuje nepřekračovat 2400mg/den.

Ibuprofen se nesmi brat vic jak 3 tablety denne a 400mg, s odstupem minimalne 4 hodin.

boba:
Nemáte pravdu.

Jak často užívat ibuprofen?

Obvyklá denní dávka užívaná k léčbě bolesti nebo horečky je 1 potahovaná tableta Brufenu 400 jako jednorázová dávka nebo až třikrát denně s odstupem 4–6 hodin mezi jednotlivými dávkami. Maximální denní dávka je 1200 mg.Nežádoucí účinky se projevují především v oblasti žaludku. Častější nežádoucí účinky: nevolnost, dyspepsie, zvýšená hladina jaterních enzymů, průjem, zácpa, krvácení z nosu, bolesti hlavy, závratě, vyrážka, zadržování tekutin a hypertenze.

Ibuprofen - Wikipedie

Nojo, vy jste nad doktory.

Wikipedie není doktor paní bobo. Zde pro vaši informaci vybírám z příbalového letáku léku s obsahem 800 mg ibuprofenu:
. . .

Ibuprofen Al 800 mg
potahované tablety

2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ
Ibuprofen Al 800 mg: jedna potahovaná tableta obsahuje ibuprofenum 800 mg.
Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1.

3. LÉKOVÁ FORMA
Potahovaná tableta
Popis přípravku
Ibuprofen Al 800 mg: bílé oválné bikonvexní potahované tablety s půlicí rýhou na obou stranách (rozměry 22,8 x 8 mm).
Tablety lze dělit na dvě stejné poloviny.

4. KLINICKÉ ÚDAJE
4.1 Terapeutické indikace
Přípravek Ibuprofen Al je indikován k symptomatické léčbě zánětlivých a degenerativních chorob kloubních, mimokloubního revmatizmu a chorob páteře; používá se při revmatoidní artritidě, osteoartróze, ankylozující spondylitidě, psoriatické artritidě, dnavé artritidě, chondrokalcinóze (pseudodna), při distorzi kloubů a zhmoždění pohybového aparátu.

4.2 Dávkování a způsob podání
Výskyt nežádoucích účinků může být snížen podáváním nejnižší účinné dávky po nejkratší dobu nutnou ke zlepšení příznaků (viz bod 4.4).

Dospělí a mladiství od 15 let
Obvyklé dávkování u dospělých a mladistvých je 1 potahovaná tableta Ibuprofen Al 800 2-3krát denně (tj. 1,6 – 2,4 g ibuprofenu). Dávka 2,4 g ibuprofenu denně (tj. 4 potahované tablety) nemá být překročena.
Objeví-li se gastrointestinální obtíže, doporučuje se podat tablety s malým množstvím potravy či zapít mlékem.

*mir*Dobre dobre, sypu si orion popel na hlavu. Tak blba nejsem, abych nevedela co je Wikipedie. V kazdem pripade si ale trvam na tom, ze ibuprofen a vsechny jeho verze, bezpecny neni. Mne ho doktorka nedoporucuje vubec. Komu a cemu verit.

pb®
boba hlavně slepě nevěřit nikomu, ani lékařům. Kdybych slepě věřila a dala na radu lékaře, nechala jsem se naočkovat Janssenem. Ten byl zanedlouho stáhnut pro lidi do 60 let věku a pak pro všechny.
xaver
hodnocení

Orione, prosím vás, ta 800 mg je volně prodejná, nebo už je na předpis?

Tablety 600mg a 800mg jsou jen na předpis, prodávají se i pytlíky s práškem pro rozpuštění ve sklenici, také s obsahem 800mg a také na předpis. Ale to není problém, můžou se vzít dvě tablety po 400mg. Pozor na žaludek, nejlépe brát s trochou jídla.

mate59
hodnocení

0x

Pokud doktor nepředepsal léky proti bolesti,tak kupte Ibuprofen,Paracetamol,volně dostupné.ATB musí určitě dobrat,zaberou asi na 2-3. den.

xaver
hodnocení

Brufen ji zubař taky doporučoval. Máme ho doma. Pravda, jen 400 mg, ale už jich měla asi 5 a vůbec ji nezabírají. Bolí jí to čím dál víc…
Ráno si zajde ke svému zubaři, ale jak přežít večer a noc?

Když nezabírá brufen, tak těžko radit, musí to probdít do rána a pak už je to na zubaři (pokud má takové bolesti, je nutný rentgen, nejčastěji je to od problematického zubu). Zkusil bych to ledovat, jestli to aspoň trochu pomůže.

nov

Nalgesin je hodně účinný.

111®
hodnocení

0x

osvědčil se mi Acilpyrin rozpustný s C vitamínem Bayer...jinej doma nemáme..

hodnocení

0x

Možno budem tu za drzého,ale naj si to poriadne vytrpí,aby vedela nabudúce,že z bolesťou zuba sa nedá vybabrať, Zápal okostnice neprišiel zo dňa na deň,ale najprv sa pokazil zub, potom pobolieval,potom bolel a až potom sa od koreňa spravil zápal a až od neho chytla okostnica. Celé to mohlo byť aj pol roka. Inak zápaly okostnice sa liečia na stomatochirurgii,možno v krajskom meste máte toto oddelenie a choďte sňou tam.

ola®
hodnocení

0x

Ledovat, Brufen a v puse rozkousat pár hřebíčků a držet je na tom místě zánětu, ráno hned lékař.

xaver
hodnocení

Děkujeme za všechny rady
Vzala si ten hřebíček a už asi 6. brufen v řadě. Ten Nalgesin a co jste tu ještě psali bohužel doma nemáme. Existuje něco jako noční lékárna? Ledovat zatím nezkoušela, protože má šílenou zimnici a 38 teplotu (zvýšenou měla teda již dopoledne, než šla k zubákovi). A prý se ji zdá, jako by tu dáseň měla opuchlou. A bolest je intenzivně pulzující.

herdy
hodnocení

0x
No jak to popisujete tam bude pěkný zánět, může tam být i absces a tvořit se hnis a může to začít ještě více otékat, že nebude moci pořádně otevřít ústa. Dost často to způsobuje nějaký zub. Počítejte s tím, že jestli se to zhorší tímto způsobem, nemusí si na to její zubař vůbec troufnout a pošle jí třeba rovnou na stomatochirurgii. Měl jsem před časem něco podobného a nakonec se to muselo řešit operací v celkové anestézii, pobytem v nemocnici a atb do žíly.

111®
hodnocení

0x

není to sranda, může také dojít k otravě organizmu...

nov
hodnocení

0x

Xavere, napište jak dnes dopadla u svého zubaře.

xaver
hodnocení

Do rána měla oteklý celý obličej. V zubu jí bolestivě škubalo a cukalo. Zubař jí musel rozříznout dáseň, aby zánět mohl ven. Nebralo to konce, měla toho tam hodně. Ještě ji to nějak vymačkával, zadrénoval, vypláchnul, lokálně umrtvil, předepsat jí Surgam (dva naráz dostala rovnou v ordinaci) a mohlo se jet domů… Myslel jsem si, že to nejhorší jsme zažili včera, ale opak byl pravdou. Když měla vše hotové, vyloženě se mi zhroutila do náruče, brečela a úpěnlivě mě prosila, ať něco udělám. Bolestí nemohla vydržet… 13 let spolu žijeme a v životě jsem jí neviděl ani z poloviny takto zoufalou, jako právě dnes. Těch 20, 30 minut co zabrali léky byli nekonečný. Prakticky ihned usnula v autě a přibližně od 9:00 spí dál do teď doma… Ani se mi jí nechce budit, ale ve 14:00 si musí vzít další atb…

Tak snad už teď bude jenom líp, když je hnis venku. Držím palce:)

ola®

Moc dobře vím, co je to za bolest. Prošla jsem si téměř totožným stavem. Otok takový, že čelist zůstala zavřená v křeči a vůbec jsem neviděla na oko. Bolest neskutečná, vyčerpání, až mdloby. Po rozřezání ďásna, vytlačení hnisu, jsem 5 dnů, chodila na výměnu drenu, silná antibiotika a celkem 20 dnů nemocenská, naž čelist povolila a otok se kompletně ztratil. Nikomu to nepřeji zažít. Držím manželce palce a napište, zda se jí, už alespoň trochu ulevilo.

xaver
hodnocení

Ola,hmm, taky nic moc koukám. Mohu se zeptat, z čeho vám to vzniklo? Jste to vy, co doporučovala ten hřebíček, že? To je nějaká osvědčená babská metoda?… Jinak žena dnes prakticky cely den spí, tak snad je to na dobré cestě a ne nějaký další průser na scéně
ola®

Ano, pár hřebíčků rozkousat a držet ho v místě zánětu, je hodně stará, babská rada. Mě to hodně pomohlo a hlavně ledovat, přes útěrku. Teď, když už to má rozřezáno, tak hřebíček, už na to nedávejte, ale ledovat pořád. Mě tehdy ten starý zubař, byl to polák, doslova řekl,, strčiť pysk do sniega,, (byla zima a venku sníh). Měl pravdu, ledování opravdu pomohlo. Dnes večer, ji už doufám bude lépe. Z čeho se mi to tehdy stalo, nevím. zub mě žádný nebolel, jen jsem tak 2 dny předem cítila, takový tlak nad ďásnem, pak to v noci začalo a do rána, jsem měla, půl tváře, jako meloun a neviděla jsem, ani na oko. Když jsem na tu pohotovost přišla, tak z čekárny 2 chlapi utekli a další lidi mě pustili před sebe, i sestra se vylekala. Byla to hrůza. Dodnes nevím, z čeho to bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]