Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spořící účet u MAX banky

Od: lukis odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych na nějakou dobu strčit 2,5milionu KČ někam na spořící účet. Nejvýhodněji to má teď Max banka která je součástí skupiny CREDITAS a mají pojištění úrokového účtu až do 100 000 EUR, takže to přesně vychází. Recenze na banku nic moc, co se týče komunikace. Pobočku mají jen v Praze.

Můj dotaz zní. Mám se bát? Je to přece jen velká částka a tato banka není až zase tak velká. Bojím se že bude mít banka třeba nějaké finanční problémy a zkrachuje a ja tak o své peníze příjdu. Šli byste do toho na mém místě?

Děkuji za Vaše názory

Lukis

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když banka zkrachuje, tak právě proto máte pojištěný vklad do výše 100000EUR (to je ze zákona).

Ale pravděpodobnost že se tak stane, je poměrně malá. Spíše bych se obával, že Vás (až půjdete z té banky) přejede auto.

Ano, vklady jsou pokjištěny. Když před časem zkrachovala Union banka, dostal jsem zpět postupně úplně všechno. Trvalo to jen cca 20 let. *frajer*

mankastrcmihota
hodnocení

0x

Nešly, protože bychom se bály.

Takže bychom to nechali strčené tam, kde to je strč3no doposavad. Tam to bude bezpečnější.

Ps: Max banka do dvou let zanikne, na to vsaď sandál!

Tak zanikne určitě minimálně pro soukromé klienty ale vše pod sebe pohltí Creditas takže to poběží dál jen s horšíma podmínkama.

mate59
hodnocení

0x

Není třeba se bát,vklady jsou pojištěny.Ještě letos by měla banka úplně splynout s Creditas, která ji koupila.Ale je víc než pravděpodobné, že úrok 6,01% nevydrží dlouho.Proto bych volil termínovaný vklad na 12 měsíců.Např. u JT bank s 5,5%,založit musíte do konce února, pak úrok klesne.Jde to online u obou bank.

hodnocení

0x
Tak rozdělit do víc bank.

hodnocení

0x

Creditas a Triniti jsou bankovní tahouni. Triniti nakupuje nemo jak poblbá.

Počítejte s frontou, moja tam byla a čekala skoro hodinu

Pokud banka zkrachuje, tak o vše přijdete, ale pojištění vkladů vám nahradí vklad do 100.000,- € ze 100% a zbytek musíte nárokovat u soudu z konkursní podstaty.

Frontu ale není potřeba čekat. Účet se dá zřídit z domova.

MaxBank patří právě pod Creditas.

@Hlada

samozřjmě se dá ... ale než to vyřídíte, tak je lepší tam zajít.

Nejlepší úrok, který jsem viděl poslední dobou, bylo necelých 9% / 8,7X%

hodnocení

0x

Vklady v bankách jsou pojištěné, obavy jsou naprosto zbytečné. Pobočku nepotřebujete. Vše lze vyřídit na dálku. Kromě této banky můžu doporučit také Trinity. Neomezený spořicí účet za 6,08% a nyní akce Skvělý účet do 250 tis. za 6,3 %. Nemá karty ani aplikaci, ověřuje se ještě pomocí SMS, u spořicích účtů to ale nevadí.

Na ten neomezený spořící účet 6,08 jste přišel jak? Děkuji

Mám na něm také slušnou částku.

Takže jste z Ostravy, Olomouce, Plzně, Českých Budějih nebo Liberce ... Na jiných pobočkách je 5,68

Máte pravdu. Mám ho delší dobu, nově se už nenabízí. Teď je tedy nejvýhodnější Max, Trinity jen do 250 000.

hodnocení

0x
Nehonil bych se za každou desetinu na úrocích, ale především na velikosti banky. Trinity zase není tak velká banka, abych měl důvod tam mít veškeré úspory. Pojištěné sice banky jsou, ale jak dlouho trvá plnění je také důležité a běžně je to na roky. Takže rozdělit do více bank, stejně má každá horní limit, snad UniCredit má do milionu nebo dvou. Na druhou stranu na spořicí účet patří jen peníze, které budu v dohledné době potřebovat a zbytek určitě investovat jinam. Za poslední dva roky přišli lidi na úsporách o čtyřicet procent, takže jestli dá banka tři nebo 6% je spíše pro pláč a jednoduše se dá říct, že je spořicí účet velice rizikový, protože prodělává.

hodnocení

0x

Rozdělila bych to,něco AIR bank,něco Raiffeisenbank,něco Max Bank,něco Zonky,nedávala bych vše na ,,jednu hromadu,,;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]