Oboustranná lepící páska kterou lze přilepit obraz
Od:jupinkaodpovědí:13změna:
Dobrý den, mám sadu tři obrázku na plátně (asi 30 cm jedna strana) a sháním nějakou opravdu kvalitní oboustrannou lepicí pásku, která by obrázek udržela na stěně. Zdají se mi docela lehké, ale vrtat v bytě nesmím. Tak jsem se chtěla zeptat jestli máte tip na nějakou oboustrannou lepici pásku kterou by to šlo nalepit? Ideálně aby se dala koupit v Baumaxu, Obi nebo Bauhausu,nic jiného v okolí nemám. Děkuji moc za rady.
To je dobrý tip, dávám body, hledat je lze pod názvy twenty háček nebo háček do betonu (háček je určen do stěny z panelu). Ale má také svá rizika, ne vždy se háček podaří natlouci do stěny a při odstraňování někdy odpadne kus omítky až na panel.
Mám doma jakousi oboustranku Tesa, je průhledná (krycí papír je zelený), necelý 1 mm silná, a pevná je až až. V tomto případě bude slabým článkem spíše malba na omítce.
Obopustrannou lepicí pásku jsem občas sice použila, ale pouze na drobné věci nízké váhy. Obraz v rámu to asi neudrží. Bude potřeba kladívko a skoba, což je nejlepší na upevnění obrazu. Pokud nemůžete, nedá se nic dělat. Snad aspoň máte nějaký pěkný výhled z okna, místo toho obrazu. Jaga.
Nebo tu skobu klidně použít a pokud byste v budoucnu měla byt opouštět a peřdávat, díry zasádrovat. Aby tam prostě nebyly. A je vyřešeno.
Pěnová oboustranná lepící páska je v hobbymarketech vždy k sehnání. Nejčastěji se používá na lepení háčků na ručníky apod. Udrží i těžké věci. Jenže tyhle pásky jsou určeny na hladké pevné povrchy, na omítce nebude držet. Někteří to řeší pomocí suchého zipu, ustříhnou se dva čtverečky cca 3 x 3 cm, jeden se nalepí na stěnu a druhý na obrázek. Přilepit disperzním lepidlem nebo lépe Mamutem, musí se přilepit pořádně, jinak obraz spadne, nejlépe textilii suchého zipu zdrsnit smirkem, a je jasné, že to lze použít jen na lehké obrázky.
Vrtanie do steny mate zakazane, aby sa stena neposkodila. Nalepenim pasky, ktora udrzi obraz, sa stane to iste, ked sa budete stahovat prec a obraz budete davat dole. Spadnut to moze aj skor, ak je tam nespravne vymalovane a farba nevsiakla do steny, ale tvori len povrchovy film.
Dobrý den, v nejbližším železářství si kupte potřebný počet ocelových/kalených hřebíků (tzv. jehly) správné délky - prodavač poradí, hřebík se dobře zatluče i do cihly, později půjde vytáhnout a zůstane po něm jen jedna nepatrná dírka na zdi (když při tom druhou rukou přidržíte omítku, tak nevznikne kráter). Budete mít jistotu, že obrázek nespadne a stěnu prakticky nepoškodíte, resp. lehce opravíte. Zdravím! doplněno 10.02.24 17:17: Toto, viz odkaz, jsem používal ve 20. století, bylo to geniální a prodává se to stále - doporučuji. kutilstvi.cz/...
No, mám pár desítek let zkušeností s věšením kdečeho po zdech v našem paneláku. Někdy před třiceti lety se prodávala k lepení lehkých věcí jakási žvýkačka. Držela dobře, jenže po čase dělala fleky, které nešly přemalovat.
Pak se objevilu Twenty háčky. Ty s více jehlami často při odstraňování vylouply z betonu kráter. Někdy i při zatloukání. Použitelné byly jen ty jednojehlové na lehké záležitosti.
Takže jsem přešel k hmoždinkám. Ale chce to příklepovou vrtačku a příslušné vrtáky. Nejmenší hmoždinky, co používám mají průměr 4mm. Když je chci odstranit, a nejdou vytáhnout povyšroubovaným háčkem, odvrtám je nejlevnějším vrtákem na železo. A dírku zasádruji sádrou nebo nějakým tmelem na omítku. Vrtání je ovšem slyšet ..
Jádro pudla je v tom, že zakázáno vrtat z důvodu navrtani kabelu. Vzal bych kvalitní detektor od Boše, zkontroloval místo jestli není kabel. Pak tam navrtal díru třeba 6mm a do hloubky,. Vyplnil lepidlem tavnou pistolina hned tam narcal hřebík, za 5minut to celý zatuhne. Pak se to jen lehce hce presadruje a můžeš tvrdit majiteloj, že je tam jen hrebik(což je pravda). Nezkrotna výhoda je, že i fénem na vlasy lze lepidlo vykouří a případně dát tu akci znova. A třeba místo hřebík vrut či jiný zelizko Koza se nazere a vlk je celý
Používám nano pásku tipa.eu/.... Na Temu jde koupit levněji, ale je třeba dát pozor na sílu pásky. Ty tenké sice lepí stejně dobře, ale jen na hladké povrchhy, např na sklo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.