Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oboustranná lepící páska kterou lze přilepit obraz

Od: jupinka odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám sadu tři obrázku na plátně (asi 30 cm jedna strana) a sháním nějakou opravdu kvalitní oboustrannou lepicí pásku, která by obrázek udržela na stěně. Zdají se mi docela lehké, ale vrtat v bytě nesmím. Tak jsem se chtěla zeptat jestli máte tip na nějakou oboustrannou lepici pásku kterou by to šlo nalepit? Ideálně aby se dala koupit v Baumaxu, Obi nebo Bauhausu,nic jiného v okolí nemám. Děkuji moc za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Prodávají se i háčky na obrazy, které se natlučou takovými drobnými trny, zanechá jen mikro dírky. Nekupovat ale u Vietnamců levné náhražky.

To je dobrý tip, dávám body, hledat je lze pod názvy twenty háček nebo háček do betonu (háček je určen do stěny z panelu). Ale má také svá rizika, ne vždy se háček podaří natlouci do stěny a při odstraňování někdy odpadne kus omítky až na panel.

To spraví trocha sádry.

hodnocení

5x
Mám doma jakousi oboustranku Tesa, je průhledná (krycí papír je zelený), necelý 1 mm silná, a pevná je až až.
V tomto případě bude slabým článkem spíše malba na omítce.

hodnocení

2x

Obopustrannou lepicí pásku jsem občas sice použila, ale pouze na drobné věci nízké váhy. Obraz v rámu to asi neudrží. Bude potřeba kladívko a skoba, což je nejlepší na upevnění obrazu. Pokud nemůžete, nedá se nic dělat. Snad aspoň máte nějaký pěkný výhled z okna, místo toho obrazu. Jaga.

Nebo tu skobu klidně použít a pokud byste v budoucnu měla byt opouštět a peřdávat, díry zasádrovat. Aby tam prostě nebyly. A je vyřešeno.

hodnocení

2x

Pěnová oboustranná lepící páska je v hobbymarketech vždy k sehnání. Nejčastěji se používá na lepení háčků na ručníky apod. Udrží i těžké věci. Jenže tyhle pásky jsou určeny na hladké pevné povrchy, na omítce nebude držet. Někteří to řeší pomocí suchého zipu, ustříhnou se dva čtverečky cca 3 x 3 cm, jeden se nalepí na stěnu a druhý na obrázek. Přilepit disperzním lepidlem nebo lépe Mamutem, musí se přilepit pořádně, jinak obraz spadne, nejlépe textilii suchého zipu zdrsnit smirkem, a je jasné, že to lze použít jen na lehké obrázky.

velkybobr
hodnocení

2x

Koupil jsem u Vietnamců za 129 Kč Gelová lepící páska oboustraná 2mm x 3cm x 4m.

Silně lepí, až mě to překvapilo. Vynikající, drží silně a okamžitě.

hodnocení

2x

Vrtanie do steny mate zakazane, aby sa stena neposkodila. Nalepenim pasky, ktora udrzi obraz, sa stane to iste, ked sa budete stahovat prec a obraz budete davat dole. Spadnut to moze aj skor, ak je tam nespravne vymalovane a farba nevsiakla do steny, ale tvori len povrchovy film.

hodnocení

1x
Já mám s ní přilepené zrcadlo v předsíni 160 cm vysoké už 10 let

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, v nejbližším železářství si kupte potřebný počet ocelových/kalených hřebíků (tzv. jehly) správné délky - prodavač poradí, hřebík se dobře zatluče i do cihly, později půjde vytáhnout a zůstane po něm jen jedna nepatrná dírka na zdi (když při tom druhou rukou přidržíte omítku, tak nevznikne kráter). Budete mít jistotu, že obrázek nespadne a stěnu prakticky nepoškodíte, resp. lehce opravíte. Zdravím!
doplněno 10.02.24 17:17: Toto, viz odkaz, jsem používal ve 20. století, bylo to geniální a prodává se to stále - doporučuji.
kutilstvi.cz/...

hodnocení

0x

No, mám pár desítek let zkušeností s věšením kdečeho po zdech v našem paneláku. Někdy před třiceti lety se prodávala k lepení lehkých věcí jakási žvýkačka. Držela dobře, jenže po čase dělala fleky, které nešly přemalovat.

Pak se objevilu Twenty háčky. Ty s více jehlami často při odstraňování vylouply z betonu kráter. Někdy i při zatloukání. Použitelné byly jen ty jednojehlové na lehké záležitosti.

Takže jsem přešel k hmoždinkám. Ale chce to příklepovou vrtačku a příslušné vrtáky. Nejmenší hmoždinky, co používám mají průměr 4mm. Když je chci odstranit, a nejdou vytáhnout povyšroubovaným háčkem, odvrtám je nejlevnějším vrtákem na železo. A dírku zasádruji sádrou nebo nějakým tmelem na omítku. Vrtání je ovšem slyšet ..

hodnocení

0x
Jádro pudla je v tom, že zakázáno vrtat z důvodu navrtani kabelu.
Vzal bych kvalitní detektor od Boše, zkontroloval místo jestli není kabel. Pak tam navrtal díru třeba 6mm a do hloubky,. Vyplnil lepidlem tavnou pistolina hned tam narcal hřebík, za 5minut to celý zatuhne. Pak se to jen lehce hce presadruje a můžeš tvrdit majiteloj, že je tam jen hrebik(což je pravda). Nezkrotna výhoda je, že i fénem na vlasy lze lepidlo vykouří a případně dát tu akci znova. A třeba místo hřebík vrut či jiný zelizko
Koza se nazere a vlk je celý *palec*

hodnocení

0x

Používám nano pásku tipa.eu/.... Na Temu jde koupit levněji, ale je třeba dát pozor na sílu pásky. Ty tenké sice lepí stejně dobře, ale jen na hladké povrchhy, např na sklo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]