Dobry den mam dotaz jestli pri rychle chuzi nebo lehkem behu se namerene hodnoty saturace muzou zmensovat na cca 94 z puvodnich 99 a jestli je to spatne. Lita mi tep az na 160 kdyz jdu treba do 5.patra po schodech a pak je i ta saturace nizsi.je to blby? Celkove mam vyssi tep a nejde mi ani pohybem snizit proto se obcas merim a ted jsem si vsimla te saturace protože jsem udychana pri te rychlejsi chuzi apod.
Saturaci bych neřešil, jednak jde o přesnost zařízení (asi hodinky) a jednak ani 94% není nic špatného, byť je to hraniční hodnota. Ale mít na schodech TF 160, to asi o vaší kondici něco říká..
Dávám i 13 pater po dvou schodech... Buď problém se srdcem nebo slabá kondice,kterou lze tréninkem zlepšit...
hanan
Vysetreni mam, jen sinusova tachykardie, leky na snizeni jen v lete kdyz tep lita a ja nezvladam turistiku. Urcite jde u kazdeho fyzicka vytrenovat? Ja chodila denne 10tis.kroku denne a vecer cvicila rotoped nebo normálni cviky doma a nikam to nevedlo stale jsem byla uřícená spocena pri sviznejsi treba pri rychlosti podle hodinek 6km/hod. už mam problem udychat. Kilometr chuze na bus jsem davala stale za 10minut a moje kolegyne totalni nesportovec co jen sedi a vozi se autem kdyz jde nahodou stejnou trasu rika ze ji staci 7minut. Nechapu to. Castecne jsem to vzdala chodim uz jen 7tis.kroku a temer necvicim. Jen jak jsem porad spocena i v zime tak jsem si overila tu saturaci ted pujcenym oxymetrem, jednou je to v pohode, jindy mam míň. Merim ji az v teple doma..
Kolik Vám je? Jako pardon, ale 10tis kroků denně není sport, víc kroků mám i jen tím, že chodím do práce pěšky. Ale samozřejmě, že pokud Vám je 80, pak OK, beru to zpět.
hanan
Je mi 37, nerikam ze jsem sportovala ale snazila se pridat na pohybu a tech 10tis.kroku mi prislo dostatecnych i je tato hranice vsude doporucovana, navic bych denne nestihla vic, spolu se cvicenim jsem toho teda mela uz na me dost.neni pak snadne stihat domacnost a deti. Okoli ujde sotva polovinu toho co ja ted nebo manzel kurak co se po praci v kanclu natahne do vecera na gauc a presto je asi v lepsi fyz.kondici nez ja ve vetsim pohybu a tep se mu takto nezveda.
Vážně nevím...37let.. Já v 52 letech mám sice MTF nižší než Vy, ale na TF 160 se nedostanu ani po 3km šlapání na kole do kopce..(a to mám nadváhu). Nejsem lékař... Ale pokud jste z lékařského hlediska v pořádku, pak je prostě vaše kondice když ne přímo katastrofální, tak velmi špatná.
jirib
10.tis.kroků je prd... Zvyšte pomalu trénink a za tři měsíce dejte vědět. Buď začnete poilovat svaly v posilce nebo doma. 50 dřepů alespoň 2x denně 2xtýdně 20km pěšky po kopcích Pěšky do 5.patra alespoň 2x denně. Hlavně shubnout... Pokuď jste měla o 20kg méně,tak to jste musela i "lítat"... Ten rotoped alespoň 60minut za den...
Tak to si nemyslim mela jsem vyssi tep od jakziva kdyz jsem se o to zacla zajimat a byvalo mi spatne a to jsem vazila 52kg mam to i ve zdrav.zprave sin.tachykardie od 16let. Me zajimala ta saturace ted, hlavni otazka byla zda se muze pri narocnejsim pohybu snizovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.