Nejste přihlášen/a.
Krásný den.
Potřeboval bych poradit, jak múžu danit zisky z prodeje repasovaných počítačů. Funguje to tak, že na bazaru nakoupím komponenty, poskládám je dokupy a prodám se ziskem cca 5-10%
Daň z příjmu je nějakých 15% a jelikož komponenty nakupuju bazarově, tak nemám žádné doložitelné náklady...
počítač postavím dejme tomu za 20 000Kč a prodám ho za 22 000Kč. vydělám tedy 2000Kč ale zdanit bych měl celý příjem, což vychází na 3300Kč
Je tu nějaké řešení, o kterém nevím?
daníte zisk - tj. rozdíl prodejní ceny a všech nákladů vč. pořizovací.
jak píše @satam - já teď párkrát kupoval nějaké zboží s tím, že mi poslal prodejce (opakovaně - v hodnotě 1500-2000,-) - a po obdržení a odzkoušení jsem mu poslal peníze na jeho účet s řádným popisem
Ano, tomu rozumím. Jak ale doložím náklady na pořízení použitých komponentů z bazaru?
...Na to mi nikdo doklad nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.