Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklady po úmrtí rozvedené matky

Od: mjso® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Mojí kamarádce zemřela maminka. Bylo jí neskutečných 91 let.

Kámošce pomáhám v její těžké chvíli ve všem a to i s doklady (syna má v Austrálii, pohřeb nebude, ale přiletí

si pro urnu cca za měsíc).

Všechny doklady má, jen nemůžeme najít rozvodový list její mámy. Je ho vůbec potřeba, když v občance

nemá uvedený stav?

Děkuji za odpovědi a jestli se můj dotaz jeví zmateně, tak se omlouvám, jsem taky truchlící.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Urnu vydá pohřební služba nebo krematorium tomu, kdo zařizoval pohřeb a žádné doklady zemřelé nejsou potřebné.

hodnocení

1x

Žádné doklady nepotřebuje. Urnu jí vydá pohřební služba, u které zařizovala pohřeb a za nějaký čas dostane předvolání k notáři, který bude vyřizovat dědictví.

ucho
hodnocení

0x

K čemu ho potřebuješ

hodnocení

Nevíme, jen dotaz, jestli je potřeba ten rozvodový list doložit na matrice nebo někde.

Všechny doklady máme - k odevzádní občanky, pasu, řidičáku, ZP, sociálky ohledně důchodu,

dědictví nic (byla v pečovateláku), na úmrtní list se čeká, jen nevíme jestli je potřeba někam předložit ten

rozvodový list.

ucho

Proboha proč by se vracely ty doklady? Občanku už si dneska můžeš nechat i při výměně nové, pokud to nevíš...

A proč dokládat matrice, co sama stejně musí evidovat?

Vaše starosti... Ale vy asi máte taky už věk třeba 70?

Já jsem teda mladý ucho, ale myslím si, že mimo toho úmrtního listu, a zajištění kremace nepotřebujete nic řešit

Upřímnou soustrast.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]