Nejste přihlášen/a.
Kam investovat pár tisíc měsíčně na 20 let pro děti?
Pravidelny nakup fondov / akcii. Co urcite nie : rozne zivotne a investicne poistenia, stavebko, sporiace ucty, terminovane vklady.
A pokud se v tom někdo pořádně nevyzná nebo nebude mít štěstí tak za těch 20 let také může zjistit, že na těch fondech a akciích prodělal.
@2222 : pravidelnym investovanom vyvazi vykyvy trhu a zatial sa nestalo, aby SP 500 bol za 20 rokov bol v strate, samozrejme moze byt rok / dva, ked je hodnota nizsia voci zaciatku roka.
Jaký ticker v eur?
Jaký je TER?
Nezapomenout, že v určitých případech hrozí až 40 procentní zdanění
Vuaa na Degiru není, likvidita nízká, Jinak je to to samý jako sxr8, Jen od konkurenční firmy, tak ale proč to vůbec zmiňovat?
No právě proto přišla otázka, proč doporučuješ rohlík nebo rohlík, když to jsou dva ouplně stejné kousky, jestli má některý z nich nějakou přednost (a diverzifikace to rozhodně není)
Odpovídal jsem výše ohledně zdanění, na tento index je přes dvě desítky ETF, proto jsem uváděl především ty nejoblíbenější a také akumulační, hlavně s evropským ISIN, kvůli dědické dani v USA nad 60tis USD. Jsem ve skupině XTB na Facebooku a tam se tyto otázky řeší dost často. Někdo prostě chce msci někdo Vanguard, protože už třeba má v portfoliu vwce, tak chce mít i vuaa. Jiný chce sxr8, protože už má třeba eunl . Pokud chcete porovnávat etf, tak na stránkách justetf.com najdete všechny informace, složení ETF, výkonnost , můžete porovnávat mezi sebou atd atd. Investiční XTB plány pak na stránkách přímo XTB či YouTube
Má XTB nějaký provizní program affiliate, motivací k založení?
Něco jako má T 212 kde dostaneš akcii za 100 $?
Dík za podporu, Luku.
Proč je moje rada lepší než monotematické finanční rady níže?
Nedostatek dobré karmy totiž vede k částečnému či úplnému nedostatku financí, zdraví, atd. Vzdělání o povaze a fungování tohoto světa (včetně zákona karmy) je základem úspěšného a šťastného života.
Tohle je ukázka vyšší povahy vzdělání a myšlení bráhmana ve srovnání s vaišjou, který jen kalkuluje a nechápe, že vydělané peníze si bez dobré karmy nemůže užít.
Jsem zastáncem úrazového pojištění - protože rodiče často úrazové pojištění vůbec neřeší... - Takže s takovou částkou by to bylo "spoření", kdy úroky pokryjí úrazové pojištění a na konci by mohl dostat cca. stejnou částku (matematicky), co byla vložena. Neřeším tu inflaci - to zhodnocení vidím v zajištění dítěte při náhlých událostech. Dostat se na vozíček nebo mít trvalé následky z různých důvodů může být finančně velmi náročné. Až v tuto chvíli pak lidé pochopí, že investice do bitcoinu byla k prdu.
Já jsem už léta alergický na cokoliv, co má v názvu pojištění. Teda úrazové nebo bytové je aspoň uchopitelné, ale životní nebo penzijní, to prostě nechápu.
Pojišťujeme se a doufáme, že to nebudeme potřebovat. Pamatuju si, když jsme si ještě pojištění na pracovní cesty dělali sami (teď to dělá zaměstnavatel, ostatně je to jeho práce, a on si sjedná, co uzná za vhodné), jak jsem s díky odmítal připojištění na repatriaci ostatků a podobně s tím, že se tam nejedu přece zabít. Tím chci říct, že pojištění neni investice v pravém slova smyslu, teda pokud člověk nemá velkou smůlu a nestane se něco ošklivého.
Připomínáte mi reklamu na životní pojištění, kde tvrdili, že podle průzkumu xyz je v čechách nejoblíbenějším produktem povinné ručení, které má sjednané 5 milionů lidí, zatímco životní pojištění má jen milion. Jak si lidé neváží zdraví a života. Přitom jim uniklo, že zdravotní pojištění má 10 milionů lidí, takže jsme podle tohoto kritéria (které pomíjí, že je to povinné, dokonce i když je to v názvu) velmi odpovědní a vážíme si zdraví víc jak majetku.
nejsem pojišťovák - jen jsme v rodině situaci zažili... A neříkám, že má dát investiční pojištění, aby měli spousty peněz... ale průběžně platit úrazové - když nic jiného, tak dostane v určitém věku určitou sumu... ani při investicích do těch blbostí ve 20ti letech nebude mít dítě najednou dva miliony na nákup prvního auta - to prostě nenašetří. Ale právě v případě neštěstí si projeví ta prozíravost. Neštěstí nechodí po horách.
Nikam. Dlouhodobé spoření dětem je jen láskyplné gesto. Rozhodně nedávejte peníze do žádného dlouhodobého spoření nebo pojištění. Nenechte se zblbnout strašením extrémně nepravděpodobnými událostmi. V praxi to jsou naprosto bezúčelně vyhozené peníze. Akcie a fondy vám mohou něco vydělat, musíte se s tím ale dobře seznámit, věnovat tomu čas a akceptovat riziko. Účelnější je peníze pro děti neoddělovat a celou rezervu zhodnocovat způsobem, který je pro vás z hlediska výnosu, rizika, likvidity a vloženého času nejpřijatelnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.