Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úmrtní List 2x?

Od: babda odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mám dotaz, před týdnem jsem si vyzvedla úmrtní list od mého otce. Jelikož máme s bratrem špatnou komunikaci a chtěla jsem přepsat na něho energie a plyn protože obývá byt po tatínkovi a řekla jsem mu že musí jít semnou že mám úmrtní list atd... On mi dnes zavolal že nemusím s ním jezdit že ho má taky!

Může matrika vydávat kopii ( duplikát ) a ihned nebo za jak dlouho a komukoliv z rodiny nebo jenom brácha kecá?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Ano, může.

Právní nárok na vydání duplikátu mají tyto osoby:

a. členové rodiny: manžel, rodič, dítě, vnuk, prarodič, sourozenec.

b. zplnomocněný zástupce těchto osob

c. osoba, která prokázala, že vydání tohoto dublikátu je nezbytné pro uplatnění jejích práv.

Váš bratr tedy zřejmě složil poplatek 100Kč za vydání duplikátu a také jej dostal.

babda

A za jak dlouho je duplikát vytohoven - nebo je tam nějaká čekající doba?

cocinkamichalka*

Když chcete vydat duplikát, musíte jít na matriku, kde dotyčný zemřel. Odhaduji, že Váš otec zemřel nedávno, a proto i hledání v té jejich úmrtní knize jistě netrvalo dlouho, a je i možné, že to bratrovi udělali na počkání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]