Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará dovolená

Od: lulu odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, dlouho jsem narodila a z loňského roku mi zbylo pár dní dovolené musím si ji vybrat hned nebo je nějaký termín? V práci na mně tlačí že si ji musím vybrat hned.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

1x

Zaměstnavatel může dovolenou nařídit, mám dojem, že to musí oznámit minimálně 3 dny předem. Tím, že na vás tlačí, tak se vás snaží dotlačit k dohodě na nějakém termínu v tomto měsíci.

mll
hodnocení

0x

Termín je 1. listopadu (podle zákoníku práce). Pokud si ji do té doby nevyberete, tak automaticky 1. listopadu automaticky nastupujete dovolenou.

Jinak pár dnů nikdo neřeší většinou neřeší (u nás tolerujou 10 dnů staré dovolené).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]