Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat s řezáním

Od: emi odpovědí: 12 změna:
Ahoj je mi 12 od 11 se řezu chci s tim přestat ale nejde to a přijde mi že to pomáhá ale nevím jak zakrýt jizvy a kam to mám dělat aby na to nikdo nepřišel už na to přísli kámošky pár to bylo jedno a zbylí 2 to jedno bohužel nebylo jedno, jedna to řekla psychologovi a ta to se mnou teď chce řešit ale já nechci nevím co s tím přestat jen tak lehce nejde. Otázkou je kam to mám dělat a čím to zakrýt?(nepoučujte mě ví taky že to není dobrý)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

8x

On i sport a tvrdá práce bolí. Tak místo, aby ses řezala, obleč se, obuj se do sportovního a makej! Třeba denně vyběhni na kopec a tam se uč házet. Na hřiši se dá učit výmyk, někde i šplhat. Nebo jdi s kamarády ven něco hrát. Zorganizuj to sama. Naplánuj si výlet s kamarády. Doma vyluxuj, poryj zaharadu, vydrhni koupelnu, uvař nedělní oběd, nauč se hrát na flétnu, něco vyrob, upeč něco, dělej cokoliv, jen neseď a nefňukej - a už vůbec se neřež! Prostě tu tenzi v sobě nasměruj nějak užitečně. Rodičům řekni, ať Tě zaměstnávají, a jestli to nepomůže, tak ať s Tebou jdou k psychologovi! Kde byli, když jsi s tim začala?

V tomhle věku jsme lítali venku do tmy a hráli spousty her, stavěli bunkry, vyráběli, tvořili, chovali zvířátka, doma pomáhali a měli plno povinností.

To je hezky, ze jste az do tmy litali venku, staveli bunkry, hrali hry.
Ale to jste vyrustali v jinym prostredi. Meli kvalitni ceskou zeleninu, zdrave lesy, televize, noviny, zpravy z radia vas nezasypavala střílením, vraždami.
Podivej se,cim jsou dneska deti obklopeny-televize, socialni site. Nefandi si, ze by vas to taky nedeformovalo ;)
liska5

Bydleli jsme v hnědouhelném neodsířeném Mostě za plotem fabriky a studená válka zrovna eskalovala. Skoro denně jsem chodila přes kopec na stadion do atletiky, dvakrát týdně do LŠU, chodilo se na brigády hrabat parky a natírat stožáry na ruský vlajky. Táta byl zavřenej, práskači donášeli komoušům . A nebyly mobily. Co sis nedohodl, to sis musel vyběhat po svých. Co jí brání jít s někým sportovat?

No vidis lisko, ale tim nepopiras ,co jsem napsal. Zila jsi ve state, ktery nemel odsirena mesta a presto byla ekologie na obrovske urovni v porovnani s touto dobou, staci videt ubytky hmyzu, ptactva, reky a rybniky v haji, driv vzpminam tech pijavic, skeble. A astmatiků rapidne pribyva, cukrovkaru taky, rakoviny pribyva.
Fyzicky ji nebrani nic, ale dobu, kdy byly vsude kolem dostupne drogy, straseni pandemií, válku za plotem jsi nezazila.
Ty bud rada, ze jsi zila v dobe, kdy pro vasi generaci vybojovali vitezne mocnosti mír ;) *palec*
cif

Boba ne ty víš o ekologii asi úplný houby, víš co to bylo za ekologii tehdy? To nechceš vědět! Nafta se lila do kanálu, vyjetej olej do lesa, Ty elektrárny zejména na severu, úplná katastrofa, proti tomu je dnešní příroda čistá !

Jinak ta holka bude úplně líná jakýkoliv sport dělat, Ona kouká na Instagram a ti k tok a proč asi se řeže, to je dnes holt tak...

Můžeš si typnout, matka samoživitelka, rozvrácená rodina...

Cif
Mam pribuzny ze severu Čech, blizko od elektraren. Vsichni jsoubzdravi, zadne astma. To se o dnesnich detech z tamejsich oblasti rict moc neda.
Co se tyka lesu, me poucovat nemusis, v lese jsem se napracoval dost. Staci videt,co se deje s lesy za poslednich cca 18 let. Neni to jenom kurovec,jsou to plisnova onemocneni stromu.
Snad nechces popirat fakta.
Co se tyka liti oleju nekde v lese, staci videt zaprasený hadice hydrauliky harvestoru, ze kterych hydraulicky olej nekdy dokonce strika. Proc to opravovat, cas jsou prachy,takze je levnejsi olej dolivat nez to nechat opravit.
Ty si zij nadale v tom tvym panelaku a nesnaz se mi manipulovat co se tyka prirody a zivotniho prostredi
To proste neokecas. To jsou fakta

hodnocení

4x

Ahoj Emi. Vím, že nestojíš o poučování, ale to co děláš je hloupost. Především bys o tom měla mluvit s rodiči a společně pak vyhledat odbornou pomoc. Máš nějaký problém a ten je třeba řešit. Právě proto, že si s tím sama neporadíš. Zjizvené tělo Tě bude později moc trápit a zase to psychicky nebudeš zvládat..Je Ti 12 let, tak nehloupni a začni to řešit!

doplněno 06.02.24 11:58:

Pokud se bojíš o tom mluvit s rodiči, obrať se třeba na linku bezpečí. Tam jsi pro ně anonymní a budou se Ti snažit pomoci. Ovšem musíš o pomoc stát a hledat způsoby jak se sebepoškozování zbavit. Ne důvody, proč to dělat dál..

linkabezpeci.cz/...

emi
hodnocení

Já to nemůžu říct rodičům protože by mě za to zabili. Vážně, vím že to není dobré ale já když to udělám další den chci víc a víc. Uvědomuji si že to není dobrý ale je to příjemný

hodnocení

4x
Potrebujes se zabavit. Pomahej mame s varenim a pecenim at neskoncis jak vetsina mladych "zenskych" co jsou uplne na nic

hodnocení

1x
by mě zajímalo, proč to děláš ,to tě to baví nebo z toho máš dobrý pocit?
Já se třeba občas řežu s kamarádama v counter striku

ltz
hodnocení

1x
To co děláš, není normálni. To je nemoc psychiky. Taky pozor na tetanus. Jediná spolužačka byla rozumná a oznámila to psychologovi. To, že to následně nechceš řešit, je také součástí té nemoci. Proto ti nikdo tady nebude dávat radu kam se máš řezat, aby to nebylo vidět. Rodiče máš od toho aby ti pomohli, ne aby tě zabíjeli, jak píšeš. Takže pomoc by měla vzejít od psychologa a od rodičů.

p23®
hodnocení

0x

Emi - to si toho rodiče zatím nevšimli? Divné. Pokud si nedovedeš poradit sama, nemáš pevnou vůli, je třeba to řešit s psychologem. Máš dobrou kamarádku, která Ti chce pomoci. Najdi si jiný příjemný zážitek. Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]