Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev v moči

Od: nela* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Byla jsem na preventivní prohlídce a v moči mi našli krev. Žádné gynekologické problémy nemám. Poslala mě doktorka na urologii,tam vše v pořádku,takže tam mě poslali na CT,výsledek se dovím až 21.2. to jdu znovu na kontrolu na urologii.
V dětství jsem chodívala na nefrologii s ledvinami. Myslíte že to může být od ledvin ta krev v moči? Nebo něco jiného ještě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, může. Co tlak?

nela*
hodnocení

Tlak mám vyšší př.130/90 tep přibližně bývá kolem 90,Beru na tlak od srpna prášky prestarium nebo 5mg

hodnocení

0x
Nijak se netrapte.Nemusi to být nic. Já ji měla několikrát po sobě, rovněž jsem absolvovala řadu vyšetření na urologii vč ct bez nálezu a najednou tam nebyla.
nela*
hodnocení

Tak to by bylo super,kdyby to takto dopadlo a krev v moči už nebyla

liska5
hodnocení

0x

Krev může být z kteréhokoliv místa od ledvinných glomerulů přes močovody, měchýř až po uretru. Stačí mrňavý kamínek, který to někde škrábne. I zánět, když křehkou sliznici prokrví, tak se může objevit v moči krev. Pro jistotu se proplachujte urologickými čaji a zvedněte si kondici ledvin vynecháním nevhodného a konzumací všeho, co jim prospívá.

Věk jste neuvedla ani jiné nemoci a léky, to se špatně radí.

Oslabeným ledvinám škodí málo vody, hodně soli, ale i příliš cukru, chemicky vyrobené potraviny se stabilizátory, barvivy a konzervanty, příliš masité stravy a uzenin, taveňáky, vše nakládané v octě, konzervy, instant. polévky, chipsy, barevné limonády, lilkovité /rajče, paprika, rebarbora/, špenát, červ.řepa, pomeranče, alkohol, káva, černý čaj, čokoláda. kouření, nadváha.

Prospívá víc pít vodu, petržel, jedničkou je zelená petržel, cibule, cukety, hokkaido,meloun, ananas, citron, banány, celozrnný chléb, lněné semínko,cereálie, avokádo, datle, fíky ořechy, klíčky, cereálie, zelenina a ovoce, zelený čaj a ledvinové čae Pohyb.

Na zánět brát dlouhodobě E vitamín nalačno. Na kameny brát dlouhodobě Mg..

nela*
hodnocení

Dobrý den,
Děkuji za odpověď. Doplňuji informace věk v červnu 30 let, léky beru na křečové žíly detralex, antikoncepci tri-regol, nově od srpna prášky na tlak prestarium neo 5mg. Případně beru občas nějaké doplňky stravy, vitamíny.
Žádné další nemoci nemám, jen od dětství atopický ekzém,na který používám mastičky od kožního lékaře.
lvvg

Vy tomu říkáte že skoro nic vám není, no já to čtu že jste pomalu chodící apatyka...

Tak si tak představuju, to děcko budete mít ve 40 nebo ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]