Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombucha - zkušenosti

Od: tm odpovědí: 5 změna:

Mám možnost získat kombuchu. Má někdo s jejím "pěstováním" nějaké zkušenosti? Případně jestli jste pozorovali nějaký účinek na organismus - negativní či pozitivní. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

0x

Tak- další vlna... V mém životě asi čtvrtá. Vždycky se někdo "zblázní" a začne . Asi takhle- neublíží, ale nenadchne (asi jak koho). Kdo má rád mléko a nevadí mu, nevadí ani kombucha. Nečekejte však žádné zázraky(zdravotní), že každý den 1/2l

mléka s kombuchou a budeš FIT do 110 let, to teda ne! Pokud máš návod na pěstování a budeš dle něj postupovat,zaručeně se ti vydaří. Ale co dál? Jsem zvědav jak dlouho ti to vydrží. Pozn: Někomu pomáhá rozředit stolici po požití.

hodnocení

0x
Na netu je informací víc než dost. Je to prostě "jen" další fermentovaná pochutina se spoustou probiotik. Nic víc,nic míň. Zázračné účinky se nekonají, ale určitý příznivý vliv nějaký jistě bude.
Pěstování složité není, žena s děckama to mají rádi minimálně chuťově.

liska5
hodnocení

0x

Jak začneš, bude se ti množit. Starou budeš vyhazovat,odtrhávat plošně novou, co bude přirůstat, propírat a pořád vařit a chladit další čaj, já teda zelený, a skladovat přebytečné kusy rosolovité houby. A do toho plno cukru, aby měla kombucha výživu.Dobré je i kapku alkoholu, ten jí chutná! Pila jsem pořád, až mne ten kolotoč přestal bavit. Rozdala jsem několik těch gumových průsvitných hub a jednu mám zavřenou natěsno v zavařovačce v lednici určitě rok, že ji zase rozjedu. Je to takový šumivý příjemný nápoj, ale že bych z toho omládla, to ne. Má to přednosti kvašeného nápoje, ale ty tuny cukru mne odradily, byť je houba z velké části přemění.

liska5

Ona se dá koupit ve zdravé výživě nebo i v drogerce DM rovnou ta hotová v lahvi. Tak si ji pokusně kupte. Když Vám zůstane stát, tak někdy se v ní ta houba kombucha vytvoří. Je to jako takový tužší tenký rosol na povrchu. Někdy hned klesne. Když pro ni podle návodu uvaříte a vychladíte konvici hodně sladkého čaje a přidáte tam trošku té šumivé vody z koupené lahvičky, tak Vám poroste a bude čaj měnit na ten chutný a zdravý šumivý nápoj. Myslím, že by se mohl efekt přirovnat k vodě z kyselého zelí. Mně vadilo, že je dost sladká. Čaje si nesladím.

hodnocení

0x
Zamyslite sa : kde mate istotu, ako tam budu len mikroorganizmy povazovane za prospesne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]