Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpočet úroků z hypotéky

Od: evaa odpovědí: 1 změna:
Budu letos poprvé uplatňovat odpočet úroků z hypotéky na nemovitost, ve které bydlím. Není mi jasné, jaký výpis z katastru pro tento účel stačí. Přihlásila jsem se přes identitu občana a byla mi vyčíslena částka 500 Kč za úplný výpis z katastru k dané nemovitosti.
Katastr mi nabízí i jiné výpisy, např. částečný. Který typ výpisu je pro tento účel dostatečný? Nechce se mi totiž zbytečně vyhazovat 500 Kč z okna...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ia
hodnocení

0x

Na katastru osobně dostaneš papírový výpis za 100 Kč celkem

Online si ale zaplatíš 50 Kč za každou jednu stránku výpisu!

Ale proč by byl nutný výpis, když na finanční úřad, ať si to berňák ověří sám. Není povinnost občana dokládat to, co je ve státních v registrech a nést náklady, alespoň si to myslím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]