1,5 roku zpět jsem prodělal úraz kotníku. Výron, natažené vazy, nalomená kůstka. Léčení, koleček rehábek s cca za půl roku jsem byl schopný plného provozu. Od té doby mě noha sem tam reaguje na počasí. Dnes je u nás počasí, že bys ani psa nevyhnal( jak se říká) a i noha je extrém. Kamarád zrušil dnešní schůzku a jsem za to vlastně rád. Kotník bolí tak zvláštně. Protivně. Nemám náladu ani sám na sebe. Uvažují dokonce nad nějakým práškem na bolest. Dá se toho nějak zbavit, nějak tomu předcházet? Vím, že po takových úrazech je citlivost při změně počasí běžná. Párkrát jsem to zažil, jak si lidé stěžovali. Ale to byli vesměs senioři a mně bude letos teprve 20. To mě má toto provázet již do konce života?
Objednejte se na rehabilitaci. Možná by to chtělo zase elektroléčbu, magnety, biolampu. A kotník mazat kostivalovým gelem nebo kostivalovou mastí a obalit přes to mikroténový sáček na noc.. Berte E vitamín nalačno - dlouhodobě. A ve stravě hořčík. Proplachujte ledviny urologickým čajem, nebo aspoň více pijte vody, ideálně se lžičkou jablečného octa. Zhoršená kondice ledvin se projevuje v kloubech. Nezměnil jste obuv? Kotník si masírujte. Aktuálně v kotníku cítíte změny počasí.
lu22kas
Děkuji za rady. Nakonec jsem se včera sebral a došel si do lékárny do Kauflandu, kde mi kostivalovou mast i doporučili, tak jsem si ji tedy koupil. A cvičil s nohou, jak mě učili na rehabilitacích. Na chvíli to povolilo. I dnes byl cítit, ale oproti včerejšku to nestálo ani za řeč, což jsem rad, páč včera to byla tedy síla. Postihnout mě to dnes, nejdu snad ani do školy… Ty zábaly si mám dělat furt, nebo jen, když mě to chytne? Hořčík a vit E je, prosím, na co dobrý v tomto případě? A ano, obuv jsem změnil. Po úraze jsem se v té běžné necítil komfortně. Až mi někdo doporučil barefoot a musím říct, že to je nebe a dudy. Jinak, že mi to reaguje na počasí mi bylo jasné. Jen jsem si myslel, že toto zažívají dříve narození ročníky, nikoli mladí jedinci.
liska5
To jsem ještě chtěla přihodit Zn a Fe, aby se předešlo zánětům. Ideálně všechny minerály /i s tím Mg/ jsou v přírodní formě v řepné melase ze zdr. výživy. Lžičku denně.
lu22kas
Mrknu.. A ty zábaly s igelitem jen při potížích, nebo též dlouhodobě skrz prevenci? To si asi klidně mužů už na dnešní noc namazat, když to včera zlobilo, co?… Takže je šance, že při těchto opatření se toho zbavím a dá mi to do staří pokoj?
Bez dobrého ortopeda se neposunes, a dostat se k takovému není běžný standard... pojišťovně stačí že chodíš a víc se ji investovat nechce, kvalitní diagnostika a+ operace která problém odstrani není za levno a bez toho to asi nepůjde... Stezuj si že to bolí a je problém s tím chodit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.