Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnostenský list vs "neověřené" znalosti

Od: 123mirek® odpovědí: 2 změna:

Mám koníček a tím je překreslování strojírenských technických výkresů v Autocadu. Letos v létě jsem byl nezaměstnaný a tak jsem toho využil a udělal si rekvalifikační kurz s tímto programem, to abych to měl černé na bílém. Vrtá mě delší dobu hlavou, jestli bych případně dostal živnostenský list na volnou živnost, jen na základě vydaného certifikátu na tento program. Jednou bych se rád tím živil. Vím, že pokud chci v něčem podnikat, je třeba výuční list, ale pokud ho nemám na danou živnost tak co s tím?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jolinar*
hodnocení

0x

Myslím, že ano upřesňuje to Živnostenský zákon 455/1991 Sb. příloha 4 živnost volná - obor 56 - Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály.

portal.gov.cz/...

Zde příloha č.4.

Hezký den.

PS: Kromě jiného mám živnosťák i na tvorbu www a mám to schované ve volné činnosti, jelikož vzdělání na to nemám, ani kurz.

buss
hodnocení

0x

Odpovídáš si, když je volná ... pokud to nenajdeš ve vázané, řemeslné tak je to jasné. Ovšem pak bacha na činnosti, které nejsou pod živnosťákem (ale toto není ono).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]