Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta prý pronájem

Od: standazoch® odpovědí: 14 změna:
Zdravím vás, kamarádka přišla o ŘP a neměla peníze na povinné ručení ani provoz auta, nabídla že mi dvacetiletou fabii nechá na splátky,1000kč měsíčně+povinné ručení 3,500.no potřeba kosmetické úpravy a výměna pár dílů,termostat, centrál sem zaplatil já a dnes dohoda prý padá páč sehnala kupce za 12 tisíc, já nabízel 15 vehementně chce vůz vrátit,je to fér?! mám si stát za svým? psáno je na ni ještě děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

je to velmi levné ponaučení... jsou lidi, kteří se k tomuto prozření dostanou až po ztrátě statisíců

geman
hodnocení

8x
Pane, dokud něco nemám na papíře, že je moje, nedávám do toho ani floka. I kdyby mi to sliboval vlastní bratr, natož "kámoška". Tohle je přeci úplně základní pravidlo. Udělal jste jí opravu auta, zaplatil povinné ručení a máte prdlajs, protože jste to dával do cizího. Příště už budete chytřejší. Ale zase je fajn, že se (asi již bývalá kámoška) odkopala u šunky za pár tisíc a ne u něčeho, kde by to fakt finančně bolelo.

hodnocení

3x

je to fér?***NENÍ.

hodnocení

2x
Tak aspoň bych projel pár obcí zvýšenou rychlostí, kde mají radary :)

No věřím, že kámoška výše uvedených morálních kvalit by neměla žádný problém ho napráskat, že řídil on...

re4zon
Coz ji nebude vubec k nicemu, leda by tazatel mel nejakou zvracenou potrebu se k tomu nasledne priznat.

problém ho napráskat, že řídil on.****to nepomůže, je to k ničemu. Ona to popře a pak je to na provozovateli.

Jojo jsem si neuvědomil, že platí pojistné...

že platí pojistné...

to s tím vůbec nesouvisí...

hodnocení

2x
Pokud je to tak, už by to nebyla kamarádka. Díly bych vyměnil zpátky za ty původní a ručení bych se pokusil zrušit, ať si ho zaplatí sama, pokud to jde.

boudal
hodnocení

1x

Ona chce peníze hned a ne ti dělat banku, anebo snad ona vyloučila možnost že jí doplatíš všechno v hotovosti?

Sežeň zbytek peněz a dej jí to v hotovosti, jinak jí řekni, že opravu zrušíš povinny zrušíš, a auto jidáš až za dva měsíce, jestli se jí to vyplatí :)

To máš ještě štěstí, že jsi zaplatil akorát tisícovku pokud vůbec, a že ti to neřekla až na konci 12. měsíc, že se jedná o pronájem :))

hodnocení

0x
Ano, je to fér a proč? Protože jsi nepořešil přepis auta dostatečně včas.

asd1
hodnocení

0x
Dohoda platí i ústní,ale nemáš jak ji prokázat. Tak si pamatuj že investice do cizího majetku může být sponzorský dar a když to teď budeš chtít vymontovat tak to bude krádež. Pokud chce prachy hned tak jí dej prachy hned, ale taky to mohla být finta abys ji zaplatil opravu ;)
Ručení hned zrus, prachy ti pojišťovna vrátí.

ivan*
hodnocení

0x

Smlouva je nutná vždy i kamarádem. Proč? Přesně pro tyto případy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]