Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžkosti břicha po tučném jídle

Od: prackojd odpovědí: 6 změna:
Ahoj ahoj, dostal jsem se do bodu kdy jsem začal být velmi nasycený po různých jídlech. Ono je to možná i dobře. Je mi 30 a or 13-19 let jsem měl 100-115kg, ale nebylo to úplně tím že jsem se přejídal denně, prostě to tak narostlo za několik let. Nyní mám od těch 20 let 80-85kg.
Za posledních 5 let jsem zpozoroval že dokážu sníst dost jídla, klidně 4000 kcal denně ale nepřiberu, sním cokolady brambůrky dohromady, ale teď mi bývá těžko po sladkostech, bramburkach a táhne se to i druhý den. Takové divně zazivani. Zajímá mě jestli to má někdo podobně, když večer sním takové věci tak ráno ani nemam hlad ani chuť třeba do 13:00. Dnes jsem měl vepřová žebra v restauraci a 250g mě totálně zabilo.. To jídlo není asi pro mě a to jsem měl dnes jen 600 kcal + ty žebra. A to jsme asi na 1300kcal a víc nic už dnes nedám. Bojim se abych neměl nějakou nemoc, protože spoustu lidí i já dřív jsem snědl vic takových blbosti sladkých atd.. Nebo je to normální?
Normální jídlo sním lépe, dělá ni špatně hodně tučné například maso. Ale čokoládu sním klidně celou a takto se necítím. Ten dotaz je trochu divný, ale potřeboval bych to s nekym probrat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Doporučím hlavně to, ať nejíte nějaké brambůrky a celou čokoládu, ale zařadíte pohyb, zeleninu, ryby, vločky, tvaroh a kefír, rybí tuk, droždí, atd ...
Po sladkém budete mít střevní mikroflóru v háji ...

rajkodolecekml
hodnocení

0x

Že by latentní cukrovka druhého typu? Na ni má náběh většina i mladších lidí, co se přejídá, i s nadváhou i bez, myslím že vyčerpána slinivka?

Příčinou vzniku diabetu u chronické pankreatitidy je právě vazivovatění slinivky. Vazivo utlačuje kapiláry, které zásobují ostrůvky. Výsledkem je porušené krevní zásobení ostrůvků a jejich ischemie a zánik. Nejvíce jsou postiženy beta-buňky produkující inzulin, jejichž nároky na krevní zásobení jsou největší.

Víš co to je pro tělo neustále zažívat a trávit ten junk food, co do sebe sypeš?

Naopak spousta lidí i vysoce produktivních běžně jí mezi 12. a 18. hodinou, ráno naopak jíst vůbec nepotřebuji a naopak je to zpomaluje. Je dobře že si hlídáš kalorie, tak ještě si hlídat kvalitu potravin, které do sebe házíš, a skutečně evidovat všechny kalorie, protože častou chybou je, že NEpřiznáváš všechno. A zamysli se nad tím, že zkusíš jíst od třeba 10 hod. do 18 hod. pouze.

Ono totiž, co je pro tělo nejvíce energeticky náročná činnost? Že by trávení?

A co myslíš čokoládou, nějakou Milku kde je 69% cukru? Anebo pravou čokoládu 90 procentní?

To je jak když někdo pije kafe, pak zjistíš že pije mléko s kafem :)

hodnocení

0x
Pěkný den,takhle se projíte k cukrovce. Já tučná a těžká jídla nesnesu,tak je prostě nejím. Snažím se jíst lehce stravitelná jídla,vepřové jen libové,ryby,kureci prsa,bílý jogurt,kefir,ovoce,zeleninu,netucne syry. Sladké jen velmi omezene. A od této doby,co takhle jím mi nebývá vůbec špatně a jako bonus dávám dolů kila

hodnocení

0x

Možná začínající cukrovka, ale nemusí být hned tak zle. Nevolnost po tučném jídle může způsobovat i "jen" žlučník. Jestli máte potíže "už" 2 dny *ee*, tak zkuste pár dní nejíst nic tučného a hlavně se nepřežírejte. Když Vám bude špatně 14 dní a nezlepší se to, navštivte lékaře.

prackojd
hodnocení

0x

Mám obtíže spíše tak 5 let :D. Hele byli dny kdy jsem snědl fakt mega jídla. Celou zmrzlinu k tomu čokoládu vklidu, při 80kg a nepřibral jsem. Znám lidi co takto jí a cvičí, mají vypracované tělo a zvládají.
Ale poslední tak 3 roky je to takové horší, už si raději dám žlutou papriku, zeleninu na pánvi a v restauraci raději pečené brambory než hranolky.. i moje hlava/psychika mi to tak říká sama. Nechci mít cukrovku, rakovinu.. Kalorie umím,spočítam si od pohledu vím co je dobrý, pomalu se snažím kupovat i jíst kvalitní potraviny. Jen mě udivuje, že to někdo takto zvládne jíst několik let, ale jo.. taky jsem tak jedl *smich*, ale vždy to bylo vyvážený.. Týden čokolády, týden normální strava..
Doplňuji to, že mi také vyhovuje jíst mezi 14-20h. Jako dám si snídani, ale takové ty těžké jídla nedávám odpoledne :D to prostě až navečer protože mě to někdy vyčerpá.. jak co. Snažím objednávat i lepší jídla, ikdyž jsou smažený tak pořád je to lepší než burger s tučnejma omačkama..syrama..

rajkodolecekml

Pokud jdeš spát s plným žaludkem, tak se nediv, že tvoje tělo půjde brzy do kopru. Na noční regeneraci a dobrý spánek potřebuješ prázdný žaludek, Nejist alespoň 4 hod. před spaním...

Že tě udivuje že někdo jí zdravě? Většina lidí z nutnosti, protože už to jejich tělo nedává, a někteří z uvědomnění prostě nastavený v hlavě, prostě v hlavě si nastaví že jim to chutná a že to je pro mě daleko lepší než to, co jíš ty. Jednak na to máš nejspíš už fyzickou závislost, druhak tvému tělu něco chybí, pokud dostáváš záchvaty chutí a žravosti...

Někteří lidé zkrátka mají lepší mysl a snadněji se ovládnout, jiný spadnou do závislostí a není cesty zpět, je z nich doživotní abstinující závislák, ať už na čemkoliv, alkoholu, přejídání, cukru, cigaretách,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]