Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení evidence na úřadu práce na vlastní žádost

Od: lena95 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Jsem vedená na ÚP (bez nároku na podporu v nezaměstnanosti), nyní mám možnost nastoupit první měsíc nebo dva na dohodu o provedení práce a v případě oboustranné spokojenosti pak klasicky na HPP. Když ukončím evidenci na ÚP na vlastní žádost a řekněme, že bych tu práci úplně fyzicky nezvádala (mám jistá zdravotní omezení), kdy se mohu opět přihlasít do evidence úřadu práce? Kdykoliv, nebo je nějaká lhůta? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Až dostanete dohodu nebo HPP. Tak teprve pak se udhlaste z UP
doplněno 02.02.24 13:36: Na ÚP donesete smlouvu a oni si vás odhlásí

hodnocení

0x

Dojděte tam s tím, že máte místo, oni Vás odhlásí. Pokud byste to nezvládala a skončila, tak Vás zase zapíšou, budete jakoby pokračovat v té podpoře. Je tam nějaký lhůta, kdy se to resetuje.

hodnocení

0x
Můžete se znovu přihlásit podle svého uvážení.
Lhůta platí pouze v případě tzv. sankčního vyřazení (nechodíte na schůzky, nenahlásíte nástup do práce apod.) nebo ukončení zaměstnání z důvodu hrubého porušení pracovní kázně (např. zpronevěříte tržbu). V takových případech má ÚP právo Vás 6 měsíců nepřijmout do evidence.
doplněno 03.02.24 16:09: Ještě doplním poznámku - pohlídejte si zdravotní pojištění.
Vhodně zvoleným dnem zahájení/ukončení práce na DPP a odhlášením/registrací na ÚP se můžete vyhnout tomu, že byste případně musela platit zdravotní pojištení sama.

MUSÍTE do 3 pracovních dnů ZAVOLAT na Pracovní ůřad,že jste si našla práci,oni vás automaticky odhlásí-když ji nebudete zvládat,tak se OPĚT ZAREGISTRUJETE na ŮP-žádné lhůty tam nejsou,viz.vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]