Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vím že některé uživatele můžu naštvat. Jsem to já hypochondr s neštovicema. No, neštovice se mi rozesely po těle hodně. Mám nateklé lymfatické uzliny, naštěstí horečky nemám (nesmím to zakřiknout). No,do toho se přisral další problém a to zub. V půlce ledna se mi odlomil kousek zubu, a tak jsem se objednal k zubaři ta mi dala termín až 15. února.Teď se mi udělal váček u toho zubu, tak jsem na něj přiložil líh a zdesinfikoval, no dnes ráno je váček šedý a nevím co s tím. na zubní pohotovost nemůžu s neštovicema, zítra se zkusím dohodnout se svým zubařem jestli by mě nevzal předčasně. Omlouvám s pokud někoho tím naštvu, že se znovu ptám jenom jsem na nervy a tak se potřebuji uklidnit.
Neštovice si většina lidí odbyde v předškolním věku, čímž má od toho pokoj do konce života (pak ještě hrozí pásový opar). Jak jsem pochopil, tak se s tím už ani nechodí k doktorovi to se jde rovnou do lékárny pro pudr (vůbec je zajímavé, jak s kovidem doktoři přešli na distanční způsob fungování, něco co léta propagovali jako nepřípustné, obzvlášť kdy vybírali 30 korun dveřní vstupné, to bylo i nepřípustné dvě vyšetření v jednom dni (protože ten poplatek se měl platit jen jednou denně)). No a zubařovi prostě zavolejte, že se stav změnil a jestli vás vezme s neštovicema.
Šedavou dáseň máte od spálení lihem. Případně to může být i neštovice, mohou se udělat i na slizncích. Zkuste zavolat zubařce a popsat svůj problém, pokud sama neštovice měla nebo je očkovaná, nenakazí se od vás. Kdyby vás chytnul slepák, taky nebudete čekat s doktorem, až neštovice přejdou.
Na svědění si můžte koupit volně prodejný Fenistil.
Plané neštovic jsme si odbývali už v dětství. Nepříjemné bylo, že je to nakažlivá nemoc a tak to postupně navštívilo celou školu. Jinak se nemáte čeho bát. Chce to být doma, v teple, ležet, žádné namáhání. Vím, že nám to mazali tekutým pudrem, byli jsme celí tečkovaní. Za pár dní stroupky zaschly, začalo se to vylupovat a brzy bylo po nemoci.
Nejhorší smrt je z vyděšení. Jen pozor, aby to nedostali další členové rodiny - manželka, děti...Nic jiného nehrozí. Jaga.
A ten ulomený zub bude muset holt počkat, až se vykřešete z neštovic.
Ještě Vám chybí ječné zrno a kuří oko. Tím nechci Váš smutný stav zlehčovat, ale když se něco opravdu sype, tak to stojí za to. ![]()
Děkuji Vám za odpověd, je mi 16let. Doufám že se mi do toho nepřidá něco dalšího to už by mi asi ruplo v makovici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.