Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dražební vyhláška

Od: achjo* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu - náhodou jsem zjistila, že jistá osoba (ne příbuzná, ale pro nás dost důležitá) byla během tohoto léta "vyvěšena" v okolních obcích - už nejde přesně dohledat, je tam jen psáno jméno a "dražební vyhláška" č. xx. Myslím, že dotyčná osoba před pár lety nevlastnila nic a bydlela v obecním domě. Prosím o radu - co znamená dražební vyhláška? Musí jít o negativní info, nebo jsou varianty pozitivní? Děkuji, J.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

achjo*
hodnocení

0x

Exkutor je povinen vydat, vyvěšují se v míste bydliště exekuovaného, nebo jsou i na intu obce. Když je vyhláška, tak u ní asi něco našli - žehličku, mikrovlnku, toustovač ... Co je negativní/pozitivní info? Pozitivní - udělali jsme exekuci a nic nenašli co se dá zabavit?
Jinak je to v exkučním zákonu, i co v ní má být.

achjo*
hodnocení

Děkuju za odpověď - mezitím jsem našla v archivu plné znění (osoba se zadlužila mobilnímu operátorovi). Mně nebylo jasné (hledala jsem nejdřív pojem dražební vyhláška), zda je to věc pro dlužníka (jako tady) nebo zda je možné vydat to na obecním místě jako vyhlášku dobrovolnou (cosi takového v tom pojmosloví popisovali). No už vím, radost nemám a Vám děkuji za odpověď. Pěknou noc! J.

radi*
hodnocení

0x

Schíza jako trám... a co jinak, dobrý?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]