Dělala jsem lívance, každý z každé strany cca 3-4 minuty. Je hezky zlatavé, ale uvnitř mi to přijde takové tuhé, jakoby ne úplně propečené. Může mi něco být?
Testo na livance delam hodne tekuty-jako husta polivka Livance-do testa se casto pridava kypridlo, testo je trochu hustsi nez na palacinky-treba soda nebbo pdp s vonnym kamenem. Nekdo pridava drozdi a necha teatos drozdim cca pul hodiny odpocinout. I kdyz odpocinout potrebuji vsechna testa na livance, palacinky,mouka musi nasat mleko Pokud je testo hustší a bez kypridla, budou livance tlustsi a nenakyprene=tuhe doplněno 31.01.24 15:52: Chtel jsem napsat ze testo na palacinky delam jak husta polivka. Testo na livance delam jeste z o neco histsiho testa(jsou treba kypridla-soda,vinnej kamen, drozdi)
Srandaje, ze jsem se k tomu vracel a opravoval, ale jak vidim opravil jsem to uase s chybou a vymenil jsem i za o. Na dispelji-klavesnici jsou vedle sebe. Ja to psani na mobilu flakam
Mám také kdesi recept na kefírové lívance, nic se tím nepokazí. Pokud si ale vyberu určitý recept, dělám vše podle toho, jak je napsáno. Tedy ne místo mléka kefír. Jen když to uděláte opravdu podle receptu, vidíte, jak to dopadlo. Pro jednou se nic nestalo, lívance i když tuhé, jsou jistě jedlé, ale příště se opravdu držte receptu. Kefír jste mohla vypít zvlášť. Jaga.
bobina*
Dělala jsem to podle receptu, kde právě kefír místo mléka byl.
Bobina Kefir sam o sobe nestaci. Casto je kefir doplneny trochou jedle sody. To spolu reaguje a vytvari vzduch-kypří testo. Ale musi se soda s kefirem smichat az tesne pred lívancováním=tesne pred nalitim testa na panev, livanecnik hodit do testa trochu jedle sody a zamichat
Jestli jsou moc tenké a opékala jste každou stranu 3-4 minuty, tak budou určitě propečené! Těsto dělám husté, asi jako si namíchá barvu malíř pokojů .A za tu dobu udělám palačinky možná dvě. A je jedno, jestli z kyšky nebo mléka.
Na minuty nevím. Ale když už usmaženou palačinku namažu džemem a sroluji, je čas tu na pánvi obrátit. Stejný čas vyjde na druhou stranu smažené palačinky. Je však pradou, že jsou hodně tenoučké. Vlastně ani moc nesmažím, na pánev dám kousíček másla, velký jako čočka, jen pro vůni, ale jinak je pánev suchá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.