Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nedopečený lívanec- riziko?

Od: bobina* odpovědí: 16 změna:
Dělala jsem lívance, každý z každé strany cca 3-4 minuty. Je hezky zlatavé, ale uvnitř mi to přijde takové tuhé, jakoby ne úplně propečené. Může mi něco být?

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

8x
avatar diesel

Pokud by byl uprstřed nedopečený, tak nebude jakby tuhý ale naopak spíše "blátivější" !

Vřelý souhlas. Přesmažený, s větším množstvím mouky je tuhý. Akorát usmažený je vláčný, nedá se zlomit, jen roztrhnout. Totéž omelety.

Nedopečený lívanec je uprostřed matlavý, řídký a ne tuhý.

 

hodnocení

2x

No jasně - můžete mít celý den blbou náladu, že se vám moc nepovedly!

A příště tenčí!

bobina*
hodnocení

Právě že jsou až moc tenké. Ale je možné, že to je tím, že jsem tam místo mléka dala kefír, který jsem potřebovala nějak spotřebovat..

 

hodnocení

2x
Testo na livance delam hodne tekuty-jako husta polivka
Livance-do testa se casto pridava kypridlo, testo je trochu hustsi nez na palacinky-treba soda nebbo pdp s vonnym kamenem. Nekdo pridava drozdi a necha teatos drozdim cca pul hodiny odpocinout. I kdyz odpocinout potrebuji vsechna testa na livance, palacinky,mouka musi nasat mleko
Pokud je testo hustší a bez kypridla, budou livance tlustsi a nenakyprene=tuhe
doplněno 31.01.24 15:52: Chtel jsem napsat ze testo na palacinky delam jak husta polivka.
Testo na livance delam jeste z o neco histsiho testa(jsou treba kypridla-soda,vinnej kamen, drozdi)

Bobane, měl jste na mysli vinný kámen? Nechci prudit, ale vonný kámen je matoucí pro někoho, kdo to nezná. *mir*

Srandaje, ze jsem se k tomu vracel a opravoval, ale jak vidim opravil jsem to uase s chybou a vymenil jsem i za o. Na dispelji-klavesnici jsou vedle sebe.
Ja to psani na mobilu flakam

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Mám také kdesi recept na kefírové lívance, nic se tím nepokazí. Pokud si ale vyberu určitý recept, dělám vše podle toho, jak je napsáno. Tedy ne místo mléka kefír. Jen když to uděláte opravdu podle receptu, vidíte, jak to dopadlo. Pro jednou se nic nestalo, lívance i když tuhé, jsou jistě jedlé, ale příště se opravdu držte receptu. Kefír jste mohla vypít zvlášť. Jaga.

bobina*
hodnocení

Dělala jsem to podle receptu, kde právě kefír místo mléka byl.
Bobina
Kefir sam o sobe nestaci.
Casto je kefir doplneny trochou jedle sody. To spolu reaguje a vytvari vzduch-kypří testo.
Ale musi se soda s kefirem smichat az tesne pred lívancováním=tesne pred nalitim testa na panev, livanecnik hodit do testa trochu jedle sody a zamichat

 

 

liska5
hodnocení

1x

Jestli jsou moc tenké a opékala jste každou stranu 3-4 minuty, tak budou určitě propečené! Těsto dělám husté, asi jako si namíchá barvu malíř pokojů .A za tu dobu udělám palačinky možná dvě. A je jedno, jestli z kyšky nebo mléka.

 

111®
hodnocení

0x

já myslím že už to tazatelka přežila...

 

mina
hodnocení

0x
Dělávám teda palacinky, ale smažím z každé strany tak 30s-1min. Pokud jsou skutečně tenké, nejsou po 3-4 minutách přesmažené?
111®

jestli smaží na 80°C tak tam vydrží i déle jak 4 minuty..

Na minuty nevím. Ale když už usmaženou palačinku namažu džemem a sroluji, je čas tu na pánvi obrátit. Stejný čas vyjde na druhou stranu smažené palačinky. Je však pradou, že jsou hodně tenoučké. ;)Vlastně ani moc nesmažím, na pánev dám kousíček másla, velký jako čočka, jen pro vůni, ale jinak je pánev suchá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]