Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem povinna opatřit cenovou nabídku?

Od: mirkadv odpovědí: 10 změna:

Ahoj, vandal nám poškodil domek, pojišťovna tvrdí,že musím sama sehnat staveb.firmu,aby mi udělala cenovou nabídku s odhadem ceny opravy vč. podrobného rozpisu položek. Rozpis mám pojišťovně poslat. Neměla by odhad udělat pojišťovna? Jde o menší práci a žádná místní frma mi nechce sepisovat a vyčíslovat. děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vy to musíte udělat, třeba od několika firem.

hodnocení

0x
Je to sice logické, ale nezávidím Vám.
Menšími zakázkami se moc firem nebude chtít zabývat, natož dělat podrobný položkový rozpočet. Ale co je hlavní, vsadím se, že i když seženete pět firem, každá ten položkový rozpočet sestaví trochu jinak. Jak to pak chce pojišťovna porovnávat, to mi jasné není.

Tazatelka si vybere tu nejdražší, to dá pojištovně. Kdo to udělá, je již vedlejší.

hodnocení

0x

Budu rozporovat názor kolegů - nemusíte udělat nic. Nicméně pojišťovna musí zaplatit až prokázanou škodu. Chcete prokázat škodu jinak? Buď faktura za práci se vším všudy nebo nechat poškozené a nedostat nic... ale případné další plnění třeba při vzniku požáru a totální škody bude pojišťovna krátit plnění o toto poškození - to už vám výpočet zajiští sama a bude to částka poměrně vyšší, než byste dokázala dnes sehnat.

zaplatit až prokázanou škodu.

Takže musí nechat udělat rozpočet na opravu, pokud chce plnění třeba rozpočetem.

ano - nárok na plnění má v případě prokázání škody... ale nemusí prokazovat, může prostě nechat být...

Kdy mi před časem přejela jedna paní syna, PČR se rozhodla, že chyba byla na straně chodce - nepřecházel na přechodu (v okolí 500m není ve vesnici žádný přechod)... - Tenkrát vznikl nárok na plnění za škodu poškozeného auta. Paní měla dodat fakturu za opravu - bylo by jedno, jestli za 300,- nebo 30.000,- - pojišťovna prostě v těchto případech proplatí fakturu, likvidátoři z běžného života jsou tak trochu nemyslící a proplatí i fakturu nereálnou. - Ta paní si to opravila a fakturu nedala, událost je třetím rokem otevřená a čeká se jen na fakturu pro výplatu. - Asi se zamyslela nad celou situací a dobré mravy jí to nedovolí...

Tazatelce nerozumím, proč neobešle v internetové době 10 firem v okolí 20km.. případně nevyužije webů jako aaapoptavka. Nicméně když je někdo líný takto jednat, asi jí oprava netrápí a řešit to nechce - tj. nemusí. Nechá to být.

asd1

Asi chce jen rozpis pro pojišťovnu, a s tim jí samozřejmě každý pošle do háje.. Na druhou stranu je fakt, že řemeslníci dnes nad zakázkou pod 100k ohrnujou nos...

Za zkoušku nic nedá - první živnostník od domu napíše "naceňuji opravu domu - poškození fasády viz. foto na částku 54000,-Kč. Přesný rozpis práce a materiálu lze poskytnout až po provedení prací a může se lišit (navýšit o 10%)".

Tady je třeba si ale uvědomit, že firma nebude z kanceláře naceňovat jen položky. Někdo z té (každé) firmy bude muset přijet na místo a bez záruky že zakázku získá, bude muset od začátku ten rozpočet sám vypracovat.

pro účely rozpočtu stačí papír s fotkou... pokud by byly náklady vyšší, prokáže konečnou fakturou a nechá si od pojišťovny doplatit dle skutečnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]