Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nám lezou do bytu brouci?

Od: elaa odpovědí: 10 změna:
Zdravím, už pár týdnu máme v bytě každý den tyto brouky. Nevíte někdo jak se nám dostávají furt dovnitř? Každý den 1-2 brouci. Vůbec kvůli tomu nevětrám, okna jsou neustále zavřená, balkon taky. Tak kudy se dostávají furt dovnitř? Už z toho mám nervy, každý den brouci, přemýšlím jestli si neudělali hnízdo někde v bytě. :(
doplněno 30.01.24 15:04: *taky se chci zeptat jak se jich zbavit?

Proč nám lezou do bytu brouci?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x
Dobrý den, ten neškodný hmyz se do bytu dostal už na podzim, přezimoval v teple a nyní už chce zpět do přírody - otevřete okno a jen ho vyhoďte (neleze z venčí, ale chce ven a jeho počet v bytě bude konečný, tak to brzo vyřešíte). Zdravím!
doplněno 30.01.24 15:45: pasti.cz/...

jk2021
hodnocení

4x

Podle siluety jde o nějakou ploštici - kněžici popř. vroubenku americkou - pro člověka neškodnou

hodnocení

0x
Brouk je neškodný..nic vám neudělá ani nezničí..Jak se jich zbavit? Jednoduše..Já hmyz ani brouky nezabíjím,ale vezmu sklenici a pomocí papíru brouka buď přiklopím anebo papírem shodím do sklenice a vyhodím ven..V zimě ale asi stejně zmrzne,možná si někam venku zaleze.
elaa
hodnocení

Ano, i přes svoji fóbii je každý den vyhazuji ven. Ale je mi to strašně nepříjemné. Spíš přemýšlím co udělat pro to aby nám to sem už nelezlo. :(
jk2021

Asi vás nepotěším, ale s tím se nedá dělat nic. Leda byste žila v hermeticky uzavřené bublině.

jk2021

doutnak: Vyhazovat hmyz nemá vpodstatě také žádný smysl, protože jednoho brouka sice vyhodíte, ale na jeho místo přijdou další. Proto hmyz, který mi není nebezpečný ani mi neškodí, prostě nechávám žít tam, kde je a ignoruji ho.

hodnocení

0x
To su bzdochy, mali silny rok 2023. U mna boli zalezene v rame okna, v drazke na odvod kondenzatu. U susedy som ich nasiel pod krytkou na skrutke drziacej garniz. Vliezli vam na jesen dnu, kde su schovane nik nevie.
elaa
hodnocení

Proboha to snad ne :( a od doby co jsem příspěvek napsala se tu objevili dva další ach jo :/

ivan*
hodnocení

0x

Je to ploštice jak zde někdo píše. Na podzim hledají tak jako většina místo na spánek/hibernaci. Mám zasklený balkon a na podzim jich přilétá hodně. Nedávno v zimě jsem něco hledal na balkoně a našel je schované pod květináčema a papírama a vypadaly KO jenže jak jsem do jedné píchl lehce se začala hýbat a pak i další. Probouzí je teplo a když jí vyhodíte ven na mráz nevím zda zemře. Možná. Letos je zase teplo tak se to probouzí dokonce i mouchy.

fram
hodnocení

0x

Takový brouk ke mně leze také. Když krouží jsou vidět načervenalá křídla. Vyhazuji je. Nepřezimovali v truhlíku třeba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma brouci v bytě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]