Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jíst na snížení cholesterolu?

Od: anmarkova odpovědí: 25 změna:

Máte tip na nějaké konkrétní potraviny, nebo případně bylinky/vitamíny na snížení cholesterolu? Snažím se celkově zlepšit životosprávu ale ráda bych něco, co na to bude mít opravdu vliv.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

5x

Jdete na to bohužel opačně a ptáte se "co jíst na snížení cholesterolu".

Jenomže Vy byste se měla pat spíše "co NEJÍST, abych neměla cholestrol zvýšený?" On se jen tak sám od sebe nezvyšuje a člověk mu musí dopomoct stravou.

Takže jezte dietněji a místo zařazování něčeho nového naopak vyřaďte to staré a nevyhovující. Psal jsem o věci i podrobný článek, tak na něj mrkněte zde... (je tam i o bylinkách a produktech na snížení, ale primární je vždy hlavně to, co jíte). -- blendea.cz/...

Přeji hezký den.

id
hodnocení

4x
Nemít nadváhu a moc pohybu.
hujer

tak tak- otázka by měla znít co nežrat!

Jako že nemít kromě nadváhy i moc pohybu, jo? :-D

Ale rozumím.

Jenomže to je stejně pitomost. Já nadváhu nemám, hýbu se dost, o vikendech sport, a stejně mám cholesterol, že mě doktorka varuje před ucpáním cév. To potom nevím, jak jsou na tom vyžraní lidi, co vyjdou tři patra a lapají po dechu. Já to vyběhnu s nákupníma taškama po dvou schodech a jen zvolna dýchám nosem. Jestli někdy něco vydýchávám, tak na střídačce při hokeji, než jdu zase na lajnu.

Takže mi vychází jedno, a sice že je to i podle doktorky o žrádle, no...

id
Dotaz nezněl jak mít cholesterol v cajku, ale jak ho snížit. Vyzkoušeno.
cil

Takže nemít moc pohybu je řešení?!

Nebo mít více pohybu snižuje?

Cholesterol v podstatě pokud si to pamatuji správně, ucpává poškození v cévách, takže ho musí být správné množství, ani né moc ani ne málo

hodnocení

4x

Nejíst tuky, jíst zeleninu.

liska5

Jíst tuky! Ale ne živočišné, nýbrž zastudena lisované ze semínek n. olivový panenský.

Máte pravdu, trochu jsem to zjednodušil, měl jsem namysli takové ty zbytečné tuky v salámech, tučném mase atd. A pokud jo, tak jedině s velkým výdejem energie.

pb®
hodnocení

2x

Rybí tuk, ale hodně. Udává se, že aby snižoval cholesterol, musíte sníst každý den 2 - 4g rybího tuku. Nestačí vzít jednu toboku. Když jsem užívala 2g denně, stačilo měsíc a cholesterol byl po dlouhých letech v normálu. Malé množství nemá na snížení cholesterolu žádný vliv, i když ho berete dlouhodobě a pravidelně.

sametka
hodnocení

2x

Všem nám narůstá cholesterol, protože se neustále snižuje hodnota, která je považovaná za normál.Kde je pravda? Jaká hodnota je nyní normání?

hodnocení

1x
Vyhněte se živočišným tukům, smaženým jídlům, paštikám a uzeninám. Jezde více zeleniny, luštěnin, pijte kefír každý den, mějte hooodně pohybu (denně) a pijte čaj z rozrazilu. Hlavně žádné smažené ! Jídlo si zkuste dělat jinak (vařit, dusit, péct) . Nepoužívejte na vaření slunečnicový olej,sádlo a máslo, ale rafinovaný (ne panenský, ten jen za studena) olivový, nebo řepkový.

liska5
hodnocení

1x

Hořčík, chróm s B6. Vitamíny C a D. Jablka, cibule, zelná šťáva, obilné klíčky, cukety, přesličkový čaj kvůli křemíku. Všechno s vlákninou. A hodně pohybu.

30.01.24 09:44
hodnocení

0x

ananas

hodnocení

0x

Zeleninu, ryby.

hodnocení

0x

Čaj Pu-erh a lněná semínka.

hodnocení

0x

Moje zkušenost je taková, že si tělo, trávení, dělá co chce a kdy chce. Cholesterol jsem nikdy neměla a milovala jsem bůčky a chleba se špekem a škvarky a chleba se sádlem, bramborové placky, řízky, zelí plavalo v kačením sádle. Pak jsem začala tyto věci hůř trávit a začala jsem se jim vyhýbat. A cholesterol až na půdu! *alene* Doma, když maminka slila sádlo z husy, táta se ho zhluboka papil. Zvedal se mi žaludek. Prkýnko, nožík, podbradek, špek, klobásku, čerstvý chleba. Nikdy cholesterol neměl.

id
A není to tím, že naši předci k lékaři nechodili co půl roku na odběry jako my. Takže o vysokém cholesterolu neměli páru. Narozdíl od nás měli více pohybu, dřinu.

hodnocení

0x
Kure, ryby, zeleninu, málo pečiva priloh.

m
hodnocení

0x

Oves. Ječmen. Fazole. Lilek. Ořechy. Rostlinné oleje. Jablka, hrozny, jahody a citrusové plody. Sója. Tučné ryby.

makk
hodnocení

0x

Kysané zelí.

farm
hodnocení

0x

ZAručeně česnek. 2,4 až 4,8 gramů černého česneku (1 stroužek) denně podávaného po dobu 6 měsíců dokáže snížit celkový cholesterol o 5-7 %, snížit sLDL cholesterol, triglyceridy, zvýšit HDL cholesterol a zabraňuje zanášení cév.

janabicanova
hodnocení

0x

Hrozně moc tipů už tu padlo. Určitě je důležitá kombinace úplně všeho. Mně se třeba osvědčily doplňky stravy. Konkrétně beru cholesterum, ale samozřejmě k tomu proběhla úplná změna stravovacích návyků, takže nevím jakou roli v tom může hrát. Ale něco takové je určitě dobré při nejmenším alespoň jako prevence. Ale úplný základ u mě bylo jíst více zeleniny a skoro úplné omezení zpracovaných potravin.

jp
hodnocení

0x

Papejte třeba zrní s kopřivou, bude vám to mále platné. Na vysoký cholesterol má největší podíl stres.

hodnocení

0x

Nejíst tučné maso, uzeniny, sladké nápoje. Jíst víc zeleniny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]