Nejste přihlášen/a.
Máte tip na nějaké konkrétní potraviny, nebo případně bylinky/vitamíny na snížení cholesterolu? Snažím se celkově zlepšit životosprávu ale ráda bych něco, co na to bude mít opravdu vliv.
Jdete na to bohužel opačně a ptáte se "co jíst na snížení cholesterolu".
Jenomže Vy byste se měla pat spíše "co NEJÍST, abych neměla cholestrol zvýšený?" On se jen tak sám od sebe nezvyšuje a člověk mu musí dopomoct stravou.
Takže jezte dietněji a místo zařazování něčeho nového naopak vyřaďte to staré a nevyhovující. Psal jsem o věci i podrobný článek, tak na něj mrkněte zde... (je tam i o bylinkách a produktech na snížení, ale primární je vždy hlavně to, co jíte). -- blendea.cz/...
Přeji hezký den.
Jako že nemít kromě nadváhy i moc pohybu, jo?
Ale rozumím.
Jenomže to je stejně pitomost. Já nadváhu nemám, hýbu se dost, o vikendech sport, a stejně mám cholesterol, že mě doktorka varuje před ucpáním cév. To potom nevím, jak jsou na tom vyžraní lidi, co vyjdou tři patra a lapají po dechu. Já to vyběhnu s nákupníma taškama po dvou schodech a jen zvolna dýchám nosem. Jestli někdy něco vydýchávám, tak na střídačce při hokeji, než jdu zase na lajnu.
Takže mi vychází jedno, a sice že je to i podle doktorky o žrádle, no...
Rybí tuk, ale hodně. Udává se, že aby snižoval cholesterol, musíte sníst každý den 2 - 4g rybího tuku. Nestačí vzít jednu toboku. Když jsem užívala 2g denně, stačilo měsíc a cholesterol byl po dlouhých letech v normálu. Malé množství nemá na snížení cholesterolu žádný vliv, i když ho berete dlouhodobě a pravidelně.
Moje zkušenost je taková, že si tělo, trávení, dělá co chce a kdy chce. Cholesterol jsem nikdy neměla a milovala jsem bůčky a chleba se špekem a škvarky a chleba se sádlem, bramborové placky, řízky, zelí plavalo v kačením sádle. Pak jsem začala tyto věci hůř trávit a začala jsem se jim vyhýbat. A cholesterol až na půdu! Doma, když maminka slila sádlo z husy, táta se ho zhluboka papil. Zvedal se mi žaludek. Prkýnko, nožík, podbradek, špek, klobásku, čerstvý chleba. Nikdy cholesterol neměl.
Hrozně moc tipů už tu padlo. Určitě je důležitá kombinace úplně všeho. Mně se třeba osvědčily doplňky stravy. Konkrétně beru cholesterum, ale samozřejmě k tomu proběhla úplná změna stravovacích návyků, takže nevím jakou roli v tom může hrát. Ale něco takové je určitě dobré při nejmenším alespoň jako prevence. Ale úplný základ u mě bylo jíst více zeleniny a skoro úplné omezení zpracovaných potravin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.