Nejste přihlášen/a.
no na nic bych nečekal a šel lehnout do nemocnice...prošel jsem kašlem covidovým a následně zápalem plic. Bez ATB se neobejdete...léčili mne , léčili doma, ale stejně jsem skončil ve špitále...Hodně vvám napoví oximetr, když mne brali do nemocnice měl jsem kyslík 77% a to oximetr bliká na hodnotě 93%...když to léčit nebudete může se stát že se vám zrátí dech a nebudete schopna provozu trvale...
Nechte se hospitalizovat. Měla byste být pod odborným dohledem. S neustálým kašláním vám určitě pomohou, když by nezabrala první metoda, zkusí něco jiného. Pokud se něco dělo, lékaři budou kdykoliv k dispozici. Můžete něco zanedbat, i když se poctivě snažíte léčit. Lékaři určí Váš stav přesněji než podle chuti k jídlu. Poznají, kdybyste (klepu) dostala zápal plic.
takové vyšetření je dechová křivka a rentgen a mají jasno...nečekat protože zvápenatělé plíce nerozdýcháte ...
Tak plním slib:já jsem minulý rok kašlal ve dvou vlnách. po té druhé jsem navčtívil praktickou lékařku. Ta naznala že to prví byl asi covid a to druhé zápal plic. Dostal jsem ATB a za týden kontrola, proběhl druh rentgen plic a výsledek byl poslat do nemocnice. Tak sem se vybavil a šel. Prošell jsem spyrometrií a rentgenem. Dostal další ATB a poslali mne domů.
Zavětřil jsem něco neobvyklého a koupil si Oximeter. Zjistil že kyslíku mám tak 86%. Po ukončení léčby se to zlepšilo nad 90%.
Prohnali mne CT a bronchoskopií. Údajně vše dobré. to jsme někde v květnu tohoto roku.
Přišel čas začít makat na zahradě. Tak jsem se do toho pustil. Pracovalo se dobře asi 3 týdny. Pak mi spadl řemen a dostavila se únava. Oximeter ohlásil 77% kyslíku. 4ekal jsem jestli se to zlepší asi 3 týdny. Pak jse odešel za lékařkou na plicní se poradit. Pršel jsem kolečkem spyrometrie a rentgen. Je pravda ža jsem občas vykašlal krvavý váměšek.
Když jsem jí to řekl, prohlásila že si mne tam nechají. Já že si zajedu domů pro vybavení do nemocnice. NIKAM ! prohlásila a skončil jsem na plicním oddělení. Následovala kynla do žíly, tekutá ATB, kyslík do nosu . Nepobyl jsem dlouho asi jen 4 dny, před svátky 5. -6. června mne pustili. Balí ATB s sebou.
Nyní jsem zase na ATB , neb jsem začal kašlat , řešil to Aspirinem asi 10 dní, kyslík klesl na 86% tak jsem šel k mé MUDr. No není si co zahrávat. Tož asi tak.
Když jsem vám psal po dotazu " do nemocnice" asi jste to nebrala vážně.
Takže sedím dom, léčím se a 13. jdu na kontrolu k praktické MUDr. Uvidíme co z toho vzejde...Kontrola na plicním je 13. března...
Abych neopoměl. V srpnu jsme byli v Karlových Varech s rodinou, syn + vnuk. Plavl jsem s vnukem a bral to jako rehabilitaci.
Tož to je moje anabáze
Přeji otimizmus do dalších dnů , ať se brzy zbavíte hadiček, a hlavně brzké uzdravení.
nezávidím ale mohla jsi tam být dříve, kdyb jsi poslechla, no co už vrátit to nejde, tak se holka drž a když to půjde písni že žiješ...
to méně kyslíku se projeví únavou, třeba do schodů ale těch 77% to je člověk skoro lazar, není do ničeho chuť. Podle mne je to hlavně nebezpečné pro mozkové buňky, které mohou odumřít na nedostatek kyslíku. Podle Oxymetru to ale dohání srdíčko, aktuálně 93%/75 tep. Normál mívám 97%/60tep..No bez toho Oxymetru bych býval do té nemocnice ani nešel, protože bych nevěděl že je to kyslíkem...a kdo ví jak by to dopadlo...A rehabiltaci si vyžádejte, kdyby se doktoři k tomu neměli to napsat automaticky...
S přáním, ať se daří, zase někdy...
Stačí už jen ten kašel. Můžete si zničit plíce, permanentně kašlat není legrace. Mucosolvan není na tak závažné stavy. Už jen to, že jste nespala 4 noci je nebezpečné.
Já jsem ani moc nekašlal, spíš tlaky a pálení na hrudi. Kašlat moc nešlo, to byla bolest, ale pomáhaly ty spreje na astma, to roztahuje průdušky. Po měsíci a půl, když jsem byl schopný stát na nohách jsem byl na tom plicním a dostal igelitku léků, antibiotika a za čtrnáct dní jsem šel na druhý kontrolní snímek. Vyléčilo se to celkem rychle, jen jsem tam přišel pozdě, protože jsem prostě nemohl ustát na nohách, točila se hlava, byl jsem hodně unavený a přes měsíc jsem jen spal. Už ten covidu nikdy nechci, ale zápal plic se dá vyléčit, měl jsem ho už dříve, ale jen na jedné straně. I když myslím, že na nižší kapacitu to vliv má, ale kdo nesportuje to nepozná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.