Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z dítěte

Od: kaia odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, možná tohle je dotaz spíš pro nějaké odborníky, ale zkusím to ještě tady, než někam půjdu. Jsem ve vztahu 11 let a jedno dítě už mám. Děti mám ráda, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuji odpovědnost vůči dětem. A taky se víc bojím. Partner začal mluvit o dalším dítěti. I když jsem před časem toto téma taky nadhodila, tak jsem najednou dostala ohromný strach tento krok udělat. Jednak si partner poslední dobou psal s jinou ženou. Prý za tím nic nehledal, jsou to prý jen písmenka a nic fyzického. Ale nemám z toho dobrý pocit. Navíc mám strach, že se všechno v těhotenství a po porodu jen zhorší. Že vztah bude na ho*no a děti budou akorát chudáci. Asi by stálo za to zmínit, že pocházím z rodiny, kde se odehrávalo domácí násilí. A moje matka právě nejvíc trpěla v těhotenství a po porodu, dokonce kvůli mlácení porodila dřív. Někteří muži mají pocit, že těhotnou ženu mají v hrsti a můžou si k ní dovolit cokoliv. Takže teď nedokážu udělat další krok ve vztahu, bojím se závislosti na partnerovi. Prostě necítím tu jistotu, kterou bych ve vztahu chtěla mít bohužel. Díky za rozumné rady a postřehy.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
A vy jste mu ta "jen písmenka" zbaštila?

kmet
hodnocení

3x

Moc příběhu nevěřím. Lidi často vytváří takovéto příběhy, někdy smyšlené, někdy jen upravené a přidávané k částem skutečnosti. Prvky v příbězích mohou ale sloužit jako klíč k odhalení, že jsou spíše fikcí než pravdou. Jedná se zejména o málo uvěřitelná tvrzení s nelogickými reakcemi aktérů, málo pravděpodobné situace, anonymní svěřování se se závaznými situacemi, tvrzení, která jsou kontroverzní a tedy budí základní emoce atd. Čím bizarnější příběh je, tím budou na něj zajímavější reakce, rozpoznání pravdy je složité. Myslím, že za normálních okolností by nikdo rozumný takto vážný dotaz neměl a rozhodně by nečekal radu, podle které by se řídil. 10, 9, 8, 7... ;)

Co je na tom příběhu bizarní? Co je tu přitažené za vlasy? Prostě si tím chlapem není jistá a má pochybnosti o svém vztahu..Proto nechce další dítě..Proč by si musela nechat udělat dítě od chlapa,se kterým nejspíš nechce zůstat?

hodnocení

3x

Jste s druhem už 11 let, vypadá to, že si rozumíte. Jinak byste spolu tolik let nebyli. Takže jste něco, jako dnes už ti nemoderní manželé. Nechápu, proč tedy cítíte nejistotu k partnerovi, ke vztahu s ním? Nemůžete se na něj spolehnout?

Podstatné je i to, zda je otcem toho Vašeho jediného děcka tento druh, nebo zda jste si dítě přivedla do vztahu jako foršus z nějakého předchozího vztahu. Pokud Váš partner vychovává nevlastní dítě, je logické, že chce mít i své vlastní, být skutečným tátou. Kdybyste měla už 4 děti, chápala bych, že další nechcete. Ale máte jenom jedno. Připadá mi, že jste proto sobecká. Vy vlastní dítě máte, jemu jej nechcete dopřát. Píšete, že NĚKTEŘÍ muži mají těhotnou ženu v hrsti a mohou si k ní dovolit cokoliv. Za ty roky svého druha už dobře znáte, myslíte si, že je to stejný hulvát, jako byl Váš povedený tatík? Pokud ne, neměla byste mu jeho vlastní dítě odpírat.

Možná, že za své názory ani nemůžete. Pravděpodobně jste žila v nefunkční rodině, kde jste nepoznala lásku rodičů, ale násilí. Výchova, úcta, porozumění - to byla jen prázdná slova, rodina nefungovala. A ať chcete, nebo ne, něco z toho ve Vás zůstalo. Proto máte nyní problémy, o kterých píšete. Nepoznala jste nic pěkného a z toho soudíte i o vašem soužití, že to bude na ho...

Chtělo by to si s druhem sednout a všechno rozbrat. Jestli si myslíte, že by byl dobrým tátou, jděte do toho. Pokud mu nevěříte, rozejít se. Nemá cenu si ničit život s někým s kým to podle Vás nestojí za nic. Jaga.

kaia
hodnocení

Děkuji za odpověď. Dítě máme spolu. Asi můj problém je, že jsem vnitřně rozervaný člověk. Samotná představa miminka je krásná. Ale hlodá ve mně něco děsivého. Mám asi nějaké destruktivní nebo sebedestruktivní sklony - třeba i vůči svým vztahům. Moje sestra zase trpěla mentální anorexií - to je vlastně taky sebedestrukce. Asi je tohle spíš problém pro odborníky.
kaia
hodnocení

Když nad tím tak přemýšlím, můj otec nebyl jen agresivní, ale i sebedestruktivní. Taky zažíval domácí násilí jako dítě. Možná člověk pak žije v pocitu, že je normální žít v problémech. A když je nemá, tak mu to přijde nereálné a nemůže uvěřit tomu, že by mohl žít normálně. Možná pak člověk hledá problémy úplně všude a všem, protože je naučený, že takový je život.

hodnocení

1x
Chceš? Jdi do toho. Nechceš? Dej mu to důrazně najevo. Nevíš? ... meditace, plánování variant rozpočtů, atd.

id
hodnocení

1x
Píšete, že si uvědomujete odpovědnost za dítě. Kdyby to byla pravda, tak se nejprve vdáte a pak si pořídíte další dítě. Nebo jste si jistá, že se vám nemůže nic stát a děti nepůjdou do děcáku?
kaia
hodnocení

Dítě máme spolu. V té době jsem byla mladší a do všeho šla víc bez rozmyslu. Možná teď v té krizi lehce sehrála roli sestra, se kterou jsem se nedávno viděla. Začala vzpomínat minulost, co se dělo. U mých rodičů nastala právě krize s 2. dítětem a asi nikdy neskončila. Možná jen maluju čerty na zeď. Jsem hrozný pesimista.
V případě mé smrti mám sourozence například.
id
Chápu, být svobodná matka je pro vás finančně výhodné dle našeho sociálního systému. Nevýhodné pro vaše děti.
kaia
hodnocení

Chodím do práce a vydělávám tolik, že nemám nárok na sociální dávky.
p23®

Nežijte stále minulostí. Žijte přítomnosti. Více optimismu.

p23®
hodnocení

0x

Hrozné. Jestli dobře chápu, tak žijete jen tak s partnerem a máte sama již dítě? Ale pokud se jedná o druhého partnera, s kterým dítě nemáte, tak se nedivím, že po něm touží. Pokud muže milujete a má tento požadavek, tak bych mu vyhověla. Pokud ne, začne asi hledat jinde.

Proč by se vztah měl v těhotenství a po porodu zhoršit? Že pocházíte z rodiny, kde se se odehrávalo domácí násilí, neznamená, že to bude i u Vás. Vždyť snad víte, s kým celých těch 11 let žijete. Zdravím.

No právě to ví s kým žije a proto si není vůbec jistá a má strach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]