Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jestli že mám společně s dlužníkem ( já jsem věřitel ) notářský zápis se svolením k přímé vykonatelnosti a dlužník porušil tento zápis, zvládnu sám sepsat návrh na zahájení exekuce? Je možné i " jenom " kontaktovat exekutora a toto vše mu předat s tím že by daný návrh sepsal exekutor? Platí se za cokoliv z tohoto? Může sám dlužník nějak napadnout tuto exekuci či nárvh na ní a trvdit že je to neoprávněná exekuce a že daná splátka byla zaplacená? Pokud bude dlužník plnit dluh a bude platit je možné vést náklady na exekuci na dlužníka? Případně aby mi dlužník doplatil tyto vzniklé náklady?
Návrh na zahájení exekuce podáváte vy, jako věřitel exekutorovi nebo exekučnímu soudu a doložíte exekučním titulem, což je u vás notářský zápis. Protože by byla volovina určovat si exekutora přes soud, bude nejlepší mu předem zavolat a na postupu se dohodnout.
exekuceinfo.cz/...
Ano, jistě ti exekutor za Tučný poplatek ten návrh napíše. Po mě chtěl 700,- Ale nejspíš bude záležet na exekutorovi
Anebo si ho můžeš napsat sám zadarmo. Přepsal jsem si ho sám zadarmo asi za 20 min., určitě najdeš někde vzory.
Hlavně si vyber takové exekutora, který bude pružný, výkonný, a v mém případě jsem si vybral takového, který nechce žádné zálohy
Čeho se týká ta Vykonatelnost? Splátek? Pokud se to týká třeba vystěhování, tak to je pravděpodobně neplatné
@verbal jde jenom o dluh , naštěstí ne moc velký , nebyla zaplacena pravidelná splátka tak skončil splátkový kalndář a celý zbytek dluhu se zesplatnuje. Jak a podle čeho zjistit si pužnost, výkonnost a pracovitost exekutora? Google taky není na spolehnutí, tam klidně stačí nelhat,neurážet ani nenadávat a velmi snadno a rychle vám to majitel smaže, bez odpovědi, udání důvodu nebo komunikace. Dlužník má práci na hpp a neměl by v současnosti kromě mě mít dluhy nebo exekuci.
Vyzval jsi dlužníka průkazně ke splácení, pohrozil jsi mu EXEKUCÍ a písemně jsi mu to zesplatnil, a dal mu přiměřenou lhůtu na doplacení? Od doby zesplatnění mu běží zákonný úrok z prodlení...
Pokud pracuje, tak bych zavolal místního exekutora a případně obvolával všechny exekutory a který řekne, že nechce tu zálohu, no tak toho použil.
Případně se poradil s tím notářem, co ti to sepsal, pokud by měl exekutor problém se zněním doložky vykonatelnosti.
A bacha aby se dlužník nenaštval, a neskočil radši do insolvence, pak smůla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.