Minulý týden v pátek se mi stala taková událost. Probouzím se s bolesti hlavy, která se přes den neustále zhoršovala. Ibalgin nezabral. Po práci, cestou domů jsem se venku skoro až motala. To nejhorší ale přišlo po příchodu domů. Ohýbám se, rozvazuji si tkaničky, a když se chci narovnat, projede mi hlavou taková bolest, až se mi zatmí před očima. Teď už se vysloveně potácím. Ke skříňce s léky. Beru si 2 Auliny. „Pořádně si stáhni hlavu látkovou plínou, zatemni si v ložnici, otevři tam okno a jdi spát” našeptává mi jakýsi vnitřní hlas. Na první dobrou zvládnu udělat jen pár kroků, kdy mě opět hlavou projede příšerná bolest. Nesnesitelná, oslepující, srážející mě. Doslova. Asi jsem omdlela, jelikož procitám na zemi. Pomalu se zvedám A udělám přesně to, co mi našeptával ten vnitřní hlas (Nebo co to bylo). Jsou cca 4 hod. Probouzím se asi ve 20:00 na wc. Hlava bolí, jako kdybyste v ní měli paličku na maso, která by vás dost intenzivně a ve strašně krátkých pravidelných intervalech mlátila. Opět si beru 2 Auliny a jdu spát… Spím do druhého dne, kdy mi je a 80% lépe. Většinu dne odpočívám a od neděle jako kdyby mi nic nebylo.…. Nevíte, mohlo se jednat o migrénu? Díky
Já jsem přesvědčená, že byste tohle měla říci neurologovi. Vnutit se mu s akutním případem do ordinace. Múže a nemusí to být migréna. Může to být mozková příhoda, předzvěst mrtvice, problém s páteří a ledacos jného. Co nejrychkeji k neurologovi! Na aulin velký pozor! Ten dovede dělat strašné věci s tlakem. A jestli se jedná o mozkovou příhodum tak vysoký nebo naopak nízký tlak může za ty slabosti a ztrátty vědomí! S aulenem opravdu opatrně! NEUROLOG!
doplněno 28.01.24 07:51:
Omlouvám se za spoustu chyb. Ještě jsem nevypila celé kafe a tedy, část mozku ještě spí. Je však pravdou, že po narkoze stále nejsem v kondici.
roxi
Asi mate pravdu. Normální to nebude. .. Ale než se vůbec dostanu k neurologii, předpokládám, ze prvně budu muset za obvodním pro žádanku…. Jenže co mu řeknu? „Dobrý den, potřebuji akutně na neuro, protože mě před týdnem bolela hlava”? Ten Aulin možná nebyl dobrý nápad, ale nic silnějšího jsem doma neměla a bolest byla tak příšerná, že se to ani vypovědět nedá…
Jestli je bolest jakoby za okem, tak okamžitě k lékaři. Mě žena ráno zavolala rychlou a šup do nemocnice. Tam diagnostikovali glaukomový záchvat, naštěstí bez vážných následků. Doktor říkal, že jsem přišel na poslední chvíli, neb už začala degradace očního nervu a pak by následoval neléčitelný zelený zákal. Ano, ta bolest byla ochromující, nebyl jsem už schopen ani uvažovat.
roxi
Nebyla za okem. Bolela mě levá půlka čela a postupně se to šířilo do levého spánku. Po stáhnutí látkovou plínou se ta bolest přestěhovala doprostřed hlavy. Jakoby dovnitř do mozku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.