Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karta k euro účtu - aktivace - kde?

Od: zulka odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,mám dotaz k platbě kartou k euro účtu.Musim si kartu po doručení aktivovat a nevím kde.Z bankomatu bych si musela vybrat eura. Dá se třeba zaplatit nějaký malý nákup v hodnotě 100 Kč právě touto kartou,když účet je vedený v eurech?
Jde o to,že kartu musím aktivovat zadáním pin...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poviem to jednoducho. Strčíte kartu do bankomatu,zadáte PIN,pozriete si váš zostatok na účte a dáte ukončenie operácie. Bankovat vám vráti už aktivovanú kartu.

hodnocení

0x

Ve smlouvě ke kartě a možná i v průvodním dopise, kterým vám přišel PIN, jsou jistě uvedené možnosti aktivace. A nebude to jen výběr z bankomatu nebo nákup zboží, ale i pouhá aktivace bez finanční transakce.

zulka
hodnocení

Pin mám v internetovém bankovnictví.Tam jsem si kartu i aktivovala,ale platit s ní přesto nemohu.Musim někam zadat pin.Prvni transskce se musí provést přes terminál,takze mě napadl bankomat a nebo nákup.Ale nevím...

Zeptám se blbě: Nač tu kartu máte, když ji nechcete použít?

Jinak možná, že by to šlo přes bankomat tak, že zadáte potřebné údaje a pak ve vhodném kroku transakci stornujete. Ovšem jistě to nevím.

zulka
hodnocení

Ale já netvrdím,že ji nechci použít,jen nevím kde tak,abych ji aktivovala.Kdyz budu platit něco na netu,tak tam PIN nezadavam,takže to asi nepůjde.Tskze zbývá pouze bankomat a nebo kamenný obchod,ne?
ole

Když budu - tak si to vyzkousej :) Aktivace pinu v chipu karty nemá s nákupem on-line co dělat!

hodnocení

0x

V bankomatu se tou kartou přihlásíte, zadáte PIN, ale nemusíte nic vybírat.

Zcela jistě jde aktivovat i v internetovém nebo mobilním bankovnictví.

mate59
hodnocení

0x

Aktivovala jste v bankovnictví.Karta je tím připravena k placení.Na netu můžete platit ihned,tam PIN nepotřebujete.První platba u obchodníka se musí provést zasunutím do terminálu a zadat PIN,následně už můžete platit bezkontaktně.

hodnocení

0x

Karta na internetu funguje hned, to jen při placení na terminálu se musí poprvé zasunout a zadat PIN. Na internetu se také musí povolit internetové platby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]