Dobrý den,mám dotaz k platbě kartou k euro účtu.Musim si kartu po doručení aktivovat a nevím kde.Z bankomatu bych si musela vybrat eura. Dá se třeba zaplatit nějaký malý nákup v hodnotě 100 Kč právě touto kartou,když účet je vedený v eurech? Jde o to,že kartu musím aktivovat zadáním pin...
Poviem to jednoducho. Strčíte kartu do bankomatu,zadáte PIN,pozriete si váš zostatok na účte a dáte ukončenie operácie. Bankovat vám vráti už aktivovanú kartu.
Ve smlouvě ke kartě a možná i v průvodním dopise, kterým vám přišel PIN, jsou jistě uvedené možnosti aktivace. A nebude to jen výběr z bankomatu nebo nákup zboží, ale i pouhá aktivace bez finanční transakce.
Pin mám v internetovém bankovnictví.Tam jsem si kartu i aktivovala,ale platit s ní přesto nemohu.Musim někam zadat pin.Prvni transskce se musí provést přes terminál,takze mě napadl bankomat a nebo nákup.Ale nevím...
Ale já netvrdím,že ji nechci použít,jen nevím kde tak,abych ji aktivovala.Kdyz budu platit něco na netu,tak tam PIN nezadavam,takže to asi nepůjde.Tskze zbývá pouze bankomat a nebo kamenný obchod,ne?
ole
Když budu - tak si to vyzkousej Aktivace pinu v chipu karty nemá s nákupem on-line co dělat!
Aktivovala jste v bankovnictví.Karta je tím připravena k placení.Na netu můžete platit ihned,tam PIN nepotřebujete.První platba u obchodníka se musí provést zasunutím do terminálu a zadat PIN,následně už můžete platit bezkontaktně.
Karta na internetu funguje hned, to jen při placení na terminálu se musí poprvé zasunout a zadat PIN. Na internetu se také musí povolit internetové platby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.