Prosím o radu, jestli jde toto nějak právně vyřešit, jestli existuje nějaká vyhláška nebo co dělat, když mi přijde,že jsem všechny možnosti už vycerpala. Bydlíme s manželem v bytovém domě, kde jsou snad jen 4 byty. Než se sem nastěhovali spousta lidí se psy,bylo vse ok. Teď má celé horní patro psy a začíná to být obtěžující, protože venci své psy všude. Jeden čas dokonce i na chodbě domu. Když jsem si stěžovala majitelce, řekla mi,že to s panikiz několikrát řešily, ale pořád se to dělo. Dotyčnou sousedka jsem sama konfrontovat. Samozřejmě,že vše poprela,ale aspoň není od té doby smrad na chodbě. Zároveň jen věcné počítány dům zvenku, schody u vchodu, auta na parkovišti před domem a prostor u schránek a u brány. Nepříjemné to páchne. V létě je to teprve masakr. Na chodbu jsme dali rozstrikovac- vodu s octem,ale jelikož to nezbývá, tak pochybuji že to někdo z dotyčný vůbec používá. Co ještě dělat? Vypadá to,že stížnosti u majitelů měly nulový efekt.
Interiér se doufám podařilo vyřešit. Odtud smrad zmizel. Konkretnimisto, kde se to dělo ale nevím,ale je dvoupatrový dům, bylo to cítit po celé chodbě. Teď ještě i ten exteriér.
To je věc obecní policie, pokud je důkaz který pes co ochcal, tak obec má páky na páníčka a může mu opakovaně vypálit pokutu.
Nebo pokud víš kdo nechává svýho psa ochcávat barák a auta, tak se objeví úplně cizí pes, který kromě baráku ochcal i páníčkovo vstupní dveře do bytu
Ty psi mají být venku s páníčkem na vodídku nebo minimálně pod stálým dohledem, neni možný aby o ochcávání baráku páníček nevěděl a nemohl tomu zabránit. Tak holt bude mít chcanky i na svých dveřích nebo v autě ve ventilaci. On ten cizí neznámý pes dočůrá vysoko.
Na hovada platí jen nemazat se s nima a když policie nekoná tak se musíte bránit sami...
Těch psů je v domě víc,ale mám podezření kdo to kde nechává svého PDA dělat. Nechápu,proč jenecezmou ven na procházku. Cca 30 metrů od baráku tu máme park s trávou.Aby psi curali ve ku po schodech a na zamkovou dlažbu, není vhodné. Na vodítku psy nemají a to jsme hned u silnice. Zkusim tedy ještě jednou apelovat na majitele a pak to zřejmě pozenu výš. V létě se to fakt nedá.
Zdravím tak chtělo by to pořídit důkazy nejlépe foto/video a rozhodně trochu projít dům a zapátrat po flecích apod. Jinak dům o 4 bytech moc velký není nedávno jsem ho dokonce navštívil. Pořádně zapátrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.