Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s kolikou ledvinových kamenů

Od: dotaz* odpovědí: 9 změna:

V uplynulých dnech jsem měl koliku v oblasti močových cest způsobenou ledvinovým kamenem. Už jsem to měl před mnoha lety, kdy mě dokonce operovali.

Zajímá mě vaše zkušenost s tímto typem koliky. U mě probíhala, že se najednou objevila prudká bolest, která se asi po hodině zmírnila. A o dalších 6 hodin odešla. Domnívám se, že se ledvinový kámen vrátil zpět, a dřív nebo později mě zase pozlobí. Bohužel než jsem se dostal na pohotovost a na řadu, tak bolest odešla.

Zajímá mě jestli to takto běžně probíhá, že se objeví prudká bolest, která pak se zmírní nebo zmizí.?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Když jsem ji měl poprvé, tak to byla zpočátku bolest snesitelná, která v průběhu několika hodin vzrůstala až k nesnesitelnosti. Když jsem vzal do ruky telefen, že si zavolám sanitku, tak jako zázrakem zmizela a já vzápětí kamínek vymočil.

Když se mi to stalo podruhé, tak opět postupně narůstající bolest... poučen jsem jel na urologii, ale než mě vzali na řadu (asi mi nevěřili, že mám koliku, protože jsem se nesvíjel bolestí), tak už to bolelo docela fest. Dostal jsem injekci, bolest ustoupila a já odjel domů... Nicméně po odeznění injekce jsem se doma kroutil další dva nebo tři dny, než jsem "porodil" i tenhle kamínek... Pohotovost ani sanitku jsem neřešil, ale nic příjemného to nebylo.

V každém případě je to hnus a opravdu to nikomu nepřeju.

hodnocení

2x
Mně kvůli prvnímu kamínku málem odoperovali slepé střevo. V nemocnici (Ivančice) nepoznali, že se jedná o kamínek a druhý den koliky se rozhodli, že by původcem koliky mohl být slepák a že musí rychle ven. Ještě jsem se byl honem vymočit, v pisoáru to cinklo a bylo po operaci. :)

nedaleko ivančič mán zbámou

hodnocení

1x

mám nedavno zkušenost ano obejvuje se bolest pocení nevolnost odezní to ,ale může se to vrátit

kamen se snaží dostat ven

novinky.cz/...

hodnocení

0x
Ledvinové kameny jsou skutečně za trest. Pijte často kopřivový čaj, i litr . Je výborný na ledviny a krev. Sežeňte si semínka černé ředkve a zkuste si ji přes sezónu pěstovat. Je na kameny skvělá. Kdyžtak se dá sehnat lisovaná šťáva z těch ředkviček, ta je taky dobrá. Nevím, jestli složení kamene jsou oxaláty, ale i tak zkuste omezit potraviny s jejich obsahem a nekonzumujte je po sobě ( např v jeden den všechny dohromady). Jedná se například o špenát, mangold, mandle, rebarboru, karambolu, řepu, fazole, atd...
Vyšší koncentrace kyseliny šťavelové vedou k tvorbě ledvinových kamenů. Pravděpodobně navázáním oxalátu na vápník, při tvorbě moči. Pijte hooodně vody a piva :)

hodnocení

0x

Kdysi jsem mívala často ledvinové koliky - pomáhaly mi horké koupele nebo obklady, aby se močové cesty uvolnily... někdy bolest odešla po několika hodinách, jindy ne - pak pomohla injekce na pohotovosti. Bolesti se vracely, mělo to souvislost i se stresem. Jednou mi odešel kámen, pak už ne, nebo o tom nevím. Naučila jsem se hodně pít a urovnala si osobní život. Teď mám už spoustu let pokoj.

hodnocení

0x

Prodělal jsem několik kolik a operací a při poslední skoro kolice ,bolest nebylá velká asi 16 h.tak při vstupu do ordinace urologie odešla bolest jak lusknutím prstů,na což mi lékař podotknul že to je ůplně běžné.Jak v práci tak doma mám algifen,je na předpis a obvodní lékařka mi jich napsala bez problémů ,nikdy nevím kdy mě kolika zas chytne tak doporučuji si ho nechat taky napsat pokud už máte problémy a samozřejmně co nejdřív návštěva ordinace urologie ,mě se lékař zeptal kdy jedu na dovolenou, tak když zjistil že jedu za měsíc do Chorvadska tak mi dal pět dní na to at kámen vyčůrám jinak operace ,no za pět dní operace ,kámen tentokrát nevytáhli ale ve mně rozdrtili a kousky jsem vyčůral a zatím mám klid,tak Vám přeji at to taky máte brzy za sebou .

frz
hodnocení

0x

Měl jsem ledvinový kámen který mi museli operovat. Po několika letech mi objevili další 5 mm, který se zvětšil na 7mm. Začal jsem jíst každý den jeden pomeranč, a kámen se začal zmenšovat až sám vyšel ven. Dobré jsou i potraviny obsahující ocet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]