Nejste přihlášen/a.
v restauraci? Prodá mu jej obsluha? Teoreticky měla, protože to není alkoholický nápoj. Na straně druhé je výchovné hledisko, aby mlaďochovi pivo nezachutnalo.
Zákon považuje za nealko všecko co má pod 0,5% alkoholu, a za jejich prodej neexistuje žádný právní postih, Dále pivo je zdravé a pokud si někdo jedno nealko za měsíc dá nemůže mu to uškodit. Mám s tím osobní zkušenost, se třídou jezdíme každý rok na dvoudenní výlet, na pustevnách si každý kluk (až na jednoho který ho ze zdravotních důvodů nemůže pít) si dal aspoň jedno, byly u toho dvě učitelky a neřekly ani půl slova (jenom na srazu sme za to dostali parádního zprda)...
ANO PRODÁ. Výchovné hledisko je na Vás, pokud jste rodič. K pivu se stejně někdy dostane. Takže já být rodič, tak mu řeknu jedno si dej ale víc ne. Myslím si že bude rád i za to jedno. Než aby chlemtal někde lahváče za barákem je toto asi lidštější přístup. Berte to tak, že se dostává do puberty a stejně jako vy v jeho věku se chce s kamarády pobavit a chce se chlubit. To že mu rodiče povolí dát si nealko pivo bude pro vás plus a myslím si že si takto syna udržíte blíže u sebe a pod kontrolou. Vaše heslo by mělo být "Odříkáného chleba, největší krajíc". Nepovolit vše, ale zbytečně mu nebránit.
sasdax . Mji rodiče byli vždycky silní kuřáci. Když jsem dospívala, nikdy mi kouření nezakozovali. ěkli mi jen, jaké to má nevýhody, jak by byli rádi, kdyby dokázali sami kouřit. A já si prý mám dělat, co uznám za vhodné
. Ani já ani moje starší sestra jsme nikdy kouřit nezačly.Kdyby nám to bývale zakazovali, tak bychom to určitě zkoušely a njen to
Mě se jedná hlavně o to, jestli půjdu třeba s 13 letým synem do restaurace a jemu objednám nealkoholické pivo, jestli na mě nebudou koukat jak na hňupa a jestli mu ho donesou.
když je nealko, není důvod, aby mu ho obsluha neprodala. jinak by mu "z výchovného hlediska"mohla neprodat třeba taky kolu nebo podobný přeslazený zdravý nevhodný bublinkový sajrajt mmch vzpomínám, když jsem před lety pracovala na dětské chirurgii, tak jsme měli nezletilou pacientku po už nevím jaké operaci na střevech, které lékař naordinoval nealko pivo. neplatila ho ovšem pojišťovna, rodiče ho cálovali ze svého a holčina z něho tedy odvázaná nebyla :D nepila ho na litry, ale jenom jako doplněk stravy, ono pivo má i svá pozitiva:
ježíšmarjá, fuj obvykle po sobě chyby neopravuji, ale na tohle fakt nejde koukat: samozřejmě "zdraví nevhodný"
Podívejte asi takhle. Na co mladýmu kupovat nealko pivo, proto, že ho máte na stole vy? Můře si dát něco jinýho, limonádu, nebo zmrzlinu. Učíte ho, že když se jde ho hospody, tak se jde na pivo. Až bude starší tak to bude dělat jako vy, v hospodě bez piva ani ránu.
bab. tak za prvé . tazatel jde do RESTAURACE, nikoliv do nějaké zaplivané hospody. To je podstatný rozdíl.
za druhé : Vy se domníváte, že nějaká limonáda je zdravější jak nealko pivo? To se teda hodně moc pletete.
Plete se vy, tady vůbec nejde o to, jestli je limonáda zdravější než nealko pivo, ale u kluka na návyk k této tekutině, která už způsobila tolik neštěstí. Proč ho zbytečně připravovat na škodlivý nápoj, příležitostí bude mít jistě v životě dost. Prostě nebudu se s vámi dohadovat, neb vy přece máte vždy pravdu.
Jak říkáte, že z výchovného hlediska to asi není nejlepší... Donedávna se ještě prodávaly ty žvýkačky, co vypadaly úplně jako cigareta. No to nepochopím...
Jinak prodat mu to prodají, možná to vypadá trochu divně, ale co je komu po tom. Pokud mu to chutná a vyloženě to chce, nevím, proč bych mu ho nekoupila. Navíc restauraci člověk zase tak často nenavštěvuje, ne? Tak je to jednou za čas.
Dobrý den, myslíte si, že když mladíkovi odmítnete v době jeho mládí dát ochutnat pivo, že se z něho nikdy alkoholik nestane? Přeci to znáte - odříkaného největší krajíc či jak se to říká. Nealko pivo je po obědě určitě zdravější než půl litr kokakoly. A když bude chtít, vždycky se k tomu alkoholickému nějak dostane. Ano, myslím si, že nealko pivo by měla obsluha prodat i nezletilému. Obsah alkoholu v něm je minimální. A může se lehce stát, když mladík nealko pivo ochutná, zjistí, že to zase taková sláva není, protože to má dovolené. A vrátí se zpět ke své oblíbené limonádě typu kofola apod.
heh, jenom tak mě napadlo k tomu výchovnému hledisku: harryho pottera znáte? docela oblíbená jak knížka, tak film... no a nejoblíbenějším nápojem dětí z bradavické školy byl právě máslový ležák - butterbeer. dokonce se dá na netu na něj najít recept, který by tedy moje holky (první stupeň základky) klidně zvládly, kdyby na to přišlo asi jim budu muset z výchovného hlediska zavčas vysvětlit rozdíl mezi pivem alko a nealko, aby je náááhodou nenapadlo experimentovat s manželovým pivem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.